Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Καλύτερη επένδυση οι short τοποθετήσεις σε ομόλογα και μετοχές

Morgan Stanley: Καλύτερη επένδυση οι short τοποθετήσεις σε ομόλογα και μετοχές
Επενδύστε στη μεταβλητότητα η προτροπή της Morgan Stanley
Την εκτίμηση ότι υπάρχουν τέσσερα στοιχεία τα οποία είναι εντελώς διαφορετικά το 2018 απ’ ότι ήταν πριν από ένα χρόνο και αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την πορεία της αμερικανικής αγοράς, εκφράζει Andrew Sheets, στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley.
Όπως τονίζει στην ανάλυσή του πρόκειται για τα εξής δεδομένα, τα οποία ίσχυαν το 2017 αλλά όχι και φέτος: «ειρήνη»μεταξύ ανάπτυξης, πληθωρισμού και επιτοκίων, θετικές εκπλήξεις σε πολιτικό επίπεδο, ισχυρές πιστωτικές αγορές και ιδιαίτερα χαμηλή μεταβλητότητα.
Όμως το 2018 τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Το 2017 οι αγορές απόλαυσαν το σπάνιο γεγονός να υπάρχει ενίσχυση των δεικτών PMI σε μεταποίηση και υπηρεσίες χωρίς να αυξάνονται και οι πληθωριστικές πιέσεις.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας οκταετίας οι αγορές έχουν στηριχθεί σε μία σειρά θετικών ειδήσεων, που οδήγησε στην ομαλοποίησή τους.
Όμως η παραπάνω εικόνα αρχίζει να αλλάζει.
Τόσο ο δομικός όσο και ο «γενικός» πληθωρισμός στις ΗΠΑ έχει ενισχυθεί ισχυρά από την αρχή του 2018.
Η ανεργία έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, με εκτίμηση ότι θα υπάρξουν ακόμη τέσσερις αυξήσεις έως τον Δεκέμβριο του 2019.
Παράλληλα οι επενδυτές είναι λιγότερο αισιόδοξοι αναφορικά με το εάν θα υπάρχει μία νέα ύφεση.
Δεύτερον, υπάρχει αλλαγή στην πολιτική.
Το 2017 υπήρχε η εφαρμογή κάποιων ξεκάθαρα υποστηρικτικών πολιτικών, όπως για παράδειγμα η φορολογική μεταρρύθμιση.
Η θετική επίδραση της στις αγορές έχει ολοκληρωθεί.
Την ίδια ώρα οι πιστωτικές αγορές υπάρχει αναστάτωση, με τις αποδόσεις σε ευρωπαϊκά, ασιατικά ομόλογα και ομόλογα των αναδυόμενων αγορών να αυξάνουν.
Και φυσικά κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τη μεταβλητότητα, με δεδομένο και το ιστορικό ρεκόρ που άγγιξε πριν από λίγους μήνες ο δείκτης «φόβου Vix.
Η επενδυτική συμβουλή του αναλυτή της Morgan Stanley είναι οι επενδυτές να αυξήσουν τις τοποθετήσεις τους στη μεταβλητότητα που μπορούν να εμφανίσουν όλοι οι τύποι assets.
Μία καλή τοποθέτηση είναι το σορτάρισμα των αμερικανικών ομολόγων υψηλών αποδόσεων, ενώ στις αναδυόμενες αγορές οι μετοχές είναι μία καλή short τοποθετήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης