Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Η Ελλάδα με τη συμφωνία έχει έναν καθαρό διάδρομο για τα επόμενα 15 χρόνια - Τι λέει τώρα η ΤτΕ;

Παππάς: Η Ελλάδα με τη συμφωνία έχει έναν καθαρό διάδρομο για τα επόμενα 15 χρόνια - Τι λέει τώρα η ΤτΕ;
Τι απάντησαν κύκλοι της ΤτΕ
«Η Ελλάδα έχει κερδίσει έναν καθαρό διάδρομο για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια, όπου θα ξανασυζητήσουμε την αναστολή πληρωμών για τα δάνεια του EFSF, την επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών κλπ, και όλο αυτό το πακέτο είναι σημαντική ελάφρυνση που αποτυπώνεται», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν.Παππάς, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Μάλιστα, ο υπουργός διερωτήθηκε τι λέει η Τράπεζα της Ελλάδας για τη συμφωνία του Eurogroup και την κάλεσε να πάρει θέση, γιατί «η Τράπεζα της Ελλάδας μίλαγε για πιστοληπτική γραμμή».
Υπογράμμισε ότι κάθε αναδιάρθρωση του χρέους είναι εργαλείο για μεγαλύτερη ελευθερία στην άσκηση πολιτικής, σημειώνοντας ότι το προηγούμενο πακέτο του PSI είχε έρθει με μεγάλη λιτότητα που απέτρεπε την ανάπτυξη και πως  «αν το ίδιο πακέτο ερχόταν με 10 δισ. λιτότητα δεν θα το δεχόμασταν», «η Ελλάδα θα το απέρριπτε».
Ακόμη, μίλησε για τα θετικά της συμφωνίας, αναφέροντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να ανοίξει 180 κέντρα πρωτοβάθμιας Υγείας, «κάτι που ούτως ή άλλως έπρεπε να γίνει», ενώ μίλησε για μια καινούργια σελίδα, την οποία έχουν δει όλα τα ξένα ΜΜΕ, αλλά «όχι κάποια εγχώρια».
Ο κ. Παππάς τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί τρομερές κριτικές, οι οποίες «είναι θεμιτές όταν όμως δεν εμπεριέχουν ανακρίβειες», αλλά και ότι δεν μπορούν να κάνουν κριτική όσοι μίλαγαν για μεγαλύτερα πλεονάσματα, λέγοντας ότι «το 2,2% είναι χαμηλότερο από το 2,6%, αν πηγαίναμε με τους κανόνες της ΕΕ».
Στο μέλλον, όπως είπε  υπάρχει το ενδεχόμενο διεκδίκησης για μείωση στα πλεονάσματα.
Για τις διαπραγματεύσεις του 2015 σημείωσε ότι δεν τις έκανε ο Βαρουφάκης αλλά η ελληνική κυβέρνηση η οποία όταν έφτασε στα όρια στράφηκε στον ελληνικό λαό.
 Αναφορικά με την ενδεχόμενη πώληση της ΕΥΔΑΠ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τόνισε ότι από εκεί που είχαμε το ΤΑΙΠΕΔ με 50 δισ. ταμείο, τώρα φτιάχνεται ένα υπερταμείο στο οποίο μιλάμε για αξιοποίηση και όχι πώληση, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για ζήτημα πολιτικής βούλησης και πως «αν υπήρχε άλλη κυβέρνηση απλώς θα πούλαγαν την ΕΥΔΑΠ».
Τέλος, για τη συμφωνία με την πΓΔΜ, ο Ν. Παππάς μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι υπάρχει ρητά στη συμφωνία ότι η γλώσσα τους ανήκει στις νότιες σλαβικές γλώσσες και πως όλος ο κόσμος τους έχει χαρακτηρίσει μακεδόνες σλαβικής προέλευσης, κάτι το οποίο ήταν και η πάγια θέση της Ελλάδας τα προηγούμενα χρόνια.
Όπως είπε, «η Ελλάδα υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο» συνέχισε ο Ν. Παππάς, σημειώνοντας ότι κάποιοι υποκριτές θα έπρεπε να βγουν πρώτοι και να πουν την αλήθεια στον κόσμο που κατέβηκε στα συλλαλητήρια.

Κύκλοι ΤτΕ σε Παππά: Στις 2 Ιουλίου θα υπάρχει απάντηση

Ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας, «θα απαντήσει θεσμικά και σοβαρά και όχι με διαρροές στις 2 Ιουλίου όταν θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΤτΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία και θα την πάρει στα χέρια του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης», απάντησαν κύκλοι της ΤτΕ.
Όπως ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι της ΤτΕ, «όσες φορές τοποθετήθηκε ο κ. Στουρνάρας για την οικονομία, τους κινδύνους, την καθαρή έξοδο αλλά και την προληπτική γραμμή, το έκανε πάντα θεσμικά, είτε μέσα από εκθέσεις της ΤτΕ είτε με ομιλίες του σε συνέδρια κι εκδηλώσεις για την οικονομία».
 «Με τον ίδιο τρόπο θα κινηθεί και τώρα και θα υπάρξουν εκπλήξεις στην τοποθέτηση του», προσθέσανε οι κύκλοι της Κεντρικής Τράπεζας , σημειώνοντας πως «η οικονομία δεν είναι παιχνίδι διαρροών, ούτε για άσχετους που μιλάνε τελευταία χωρίς να έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις. Ας περιοριστούν σε όσα ξέρουν, άλλωστε η οικονομική πολιτική δεν χαράσσεται στο Facebook».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης