Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: «Πέρασαν» το εμπόδιο των stress tests οι 35 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ

tags :
Fed: «Πέρασαν» το εμπόδιο των stress tests οι 35 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ
Ικανές να αντέξουν προβλήματα οι αμερικανικές τράπεζες, τονίζει η Fed
Πολύ καλά κεφαλαιοποιημένες και ικανές να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα αλλά και να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι οι μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ, όπως αναφέρει η Fed, δίνοντας τη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ετήσιων stess tests για το αμερικανικό χρηματοπισωτικό σύστημα.
Σημειώνεται ότι το αρνητικό σενάριο προβλέπει συνολικές ζημιές 578 δισ. δολαρίων για τους 35 μεγάλους χρηματοοικονομικούς ομίλους που εξετάσθηκαν, ενώ ταυτόχρονα υποθέτει ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί στο επίπεδο του 10% (δηλαδή κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από αυτό που βρίσκεται στην τρέχουσα περίοδο).


Ακόμη και σε αυτό το αρνητικό σενάριο ο μέσος δείκτης Tier 1 θα φθάσει στο 7,9%, δηλαδή θα είναι σημαντικά χαμηλότερος από το 12,3% που ήταν στο δ' τρίμηνο του 2017
Θα πρέπει να σημειωθεί, όπως αναφέρει η Fed, ότι από το 2009, οι 35 εταιρείες έχουν προσθέσει περίπου 800 δισεκατομμύρια δολάρια σε κοινό μετοχικό κεφάλαιο.


«Παρά το δύσκολο σενάριο και τους άλλους παράγοντες που επηρέασαν τη φετινή δοκιμασία, τα επίπεδα κεφαλαίου των επιχειρήσεων μετά την υποθετική σοβαρή παγκόσμια ύφεση είναι υψηλότερα από τα πραγματικά επίπεδα κεφαλαίων μεγάλων τραπεζών κατά τα έτη που οδήγησαν στην πιο πρόσφατη ύφεση», τόνισε ο Ο Randal K. Quarles.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης