Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΥ: Όλα τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από τη Folli Follie έχουν δοθεί - Mόνο η σύμβαση για την Ελλάδα έχει υπογραφεί

tags :
ΕΥ: Όλα τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από τη Folli Follie έχουν δοθεί - Mόνο η σύμβαση για την Ελλάδα έχει υπογραφεί
«Δεν μιλάμε με όλα τα εκτελεστικά μέλη και δε γνωρίζω και εάν όλα τα μέλη βρίσκονται στην Ελλάδα».
Για πρώτη φορά τοποθετήθηκε επίσημα η ΕΥ για το θέμα της Folli Follie δια στόματος του επικεφαλής του ελεγκτικού οίκου Πάνου Παπάζογλου στη διάρκεια της παουσίασης της έρευνας με τίτλο «Made in Greece: Το μεγάλο στοίχημα των ελληνικών εξαγωγών».
Όπως καταρχήν ξεκαθάρισε ο κ. Παπάζογλου η EY δεν έχει πληρωθεί για την ανάθεση του ελέγχου των οικονομικών της Follie Follie, κάτι που θα γίνει μετά το πέρας αυτού.
Ο κ. Παπάζογλου, απαντώντας σε ερώτηση εάν λαμβάνει μέχρι σήμερα τα οικονομικά στοιχεία που έχει ζητήσει για τις θυγατρικές του ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό, διευκρίνισε ότι «Μόνο από την Ελλάδα έχουμε λάβει τα στοιχεία για τον έλεγχο που διεξάγουμε, ενώ δεν έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα στοιχεία των θυγατρικών του ομίλου FFG στο εξωτερικό, κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί μέσα στα επόμενα 24ωρα».
Σύμφωνα με τον κ. Παπάζογλου υπάρχει επικοινωνία με τα σημερινά εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της FFG, αλλά όπως τόνισε: «Δεν μιλάμε με όλα τα εκτελεστικά μέλη και δε γνωρίζω και εάν όλα τα μέλη βρίσκονται στην Ελλάδα».
Ο ίδιο πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie, ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν εμπλέκεται η EY καθόλου με την δικαστική ΄ερευνα που βρ΄σιεται σε εξέλιξη στον Όμιλο.
Ερωτηθείς αν είναι υποχρεωμένη η ΕΥ να γνωστοποιήσει τα ευρύματα του ελέγχου της  EY στις εισαγγελικές αρχές είπε ότι κάτι τέτοιο γίνεαι μόνο σε περιπτώσεις ευρυμάτων «μαύρου χρήματος», τονίζοντας ότι δεν νομίζω να προκύψει κάτι τέτοιο.
Τέλος αναφορικά με την μετάθεση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Folli Follie για τις 10 Σεπτεμβρίου, ο κ. Παπάζογλου απάντησε ότι γιατί πρέπει να είναι έτοιμες οι οικονομικές καταστάσεις του 2017 αλλιώς τι θα εγκρίνουν οι μέτοχοι του Ομίλου;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης