Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Πλούτο ύψους 2,9 τρισ. δολαρίων έχουν συλλέξει οι 100 ισχυρότερες εταιρείες του αραβικού κόσμου

tags :
Forbes: Πλούτο ύψους 2,9 τρισ. δολαρίων έχουν συλλέξει οι 100 ισχυρότερες εταιρείες του αραβικού κόσμου
Forbes: Πλούτο ύψους 2,9 τρισ. δολαρίων έχουν συλλέξει οι 100 ισχυρότερες εταιρείες του αραβικού κόσμου
Σε μία εποχή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι αξιοσημείωτο ότι οι 100 ισχυρότερες εταιρείες στη Μέση Ανατολή, τις περιοχές του αραβικού κόσμου και τη Βόρεια Αφρική, αύξησαν φέτος τα περιουσιακά στοιχεία τους κατά 200 δισ. δολάρια, φτάνοντας σε συνολικό πλούτο τα 2,9 τρισ. δολάρια.
Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα του περιοδικού «Forbes Middle East Magazine», που αποκαλύπτει με ρεπορτάζ της η αιγυπτιακή εφημερίδα «Egypt Indepedent».
Ανάμεσα σε αυτούς τους 100 επιχειρηματικούς κολοσσούς του αραβικού κόσμου συμπεριλαμβάνονται τέσσερις εταιρείες της Αιγύπτου: Η Commercial International Bank (CIB), η Elsewedy Electric Co, η Orascom Construction Limited και η Global Telecom.
Όπως σημειώνεται, η κατάταξη των πιο ισχυρών εταιρειών της Μέσης Ανατολής γίνεται με βάση τέσσερις παράγοντες: Τα έσοδα της κάθε εταιρείας, το καθαρό της κέρδος, την αξία της στην αγορά και τα περιουσιακά στοιχεία της.
Ειδικότερα, αναφορικά με τις τέσσερις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Αιγύπτου, η τράπεζα CIB κατέλαβε την 38η θέση στη λίστα του αραβικού κόσμου, με καθαρό κέρδος 421 εκατομμυρίων δολαρίων, πωλήσεις 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και περιουσιακά στοιχεία 16,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Elsewedy Electric κατέλαβε την 69η θέση με καθαρά κέρδη 362 εκατομμυρίων δολαρίων, πωλήσεις 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και περιουσιακά στοιχεία ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Όσο για την Orascom Construction Limited, κατέλαβε την 82η θέση με καθαρά κέρδη 85 εκατομμυρίων δολαρίων και συνολική αξία πωλήσεων 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η περιουσία της ανέρχεται στα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τέλος, η Global Telecom Holding Company κατέλαβε την 95η θέση με περιουσιακά στοιχεία ύψους 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης