Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου η Saudi Aramco, αν χρειαστεί

tags :
Έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου η Saudi Aramco, αν χρειαστεί
Έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου η κρατική πετρελαϊκή της Σαουδικής Αραβίας
Την πρόθεση της εταιρείας του να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου εάν χρειαστεί, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco, Amin Nasser.
Όπως μεταδίδουν οι «Financial Times», ο CEO της κολοσσιαίας κρατικής ενεργειακής τόνισε ότι η εταιρεία μπορεί να παράγει επιπλέον 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (b/d).
«Θα είμαστε έτοιμοι, ανάλογα με την απόφαση, να ανταποκριθούμε στις παγκόσμιες απαιτήσεις εφοδιασμού».
Ο κ. Nasser αναφέρεται στην απόφαση μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, σχετικά με τη συνέχεια ή μη των περικοπών παραγωγής, στη συνάντηση της τρέχουσας εβδομάδας, στη Βιέννη.
Οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύθηκαν σε πάνω από 80 δολάρια ανά βαρέλι τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι περικοπές των πετρελαιοπαραγωγών -οι οποίες υπερέβησαν τον στόχο των 1,8 εκατομμυρίων b/d - συνέπεσαν με την ισχυρή ζήτησης και τη μειωμένη προσφορά στη Βενεζουέλα.
Επίσης, ο νέος γύρος κυρώσεων από πλευράς Ουάσιγκτον εναντίον του Ιράν, ώθησε περαιτέρω ανοδικά τις τιμές.
Νωρίτερα σήμερα, 20 Ιουνίου 2018, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι χώρες θα καταφέρουν να προχωρήσουν σε μία συμφωνία για την παραγωγή πετρελαίου κατά τη συνάντηση της Παρασκευής (22/6).
Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας δήλωσε «αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία την Παρασκευή», σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία οι χώρες του Οργανισμού εμφανίζονται διχασμένες αναφορικά με το αν πρέπει να σημειωθεί αύξηση της παραγωγής.
«Εκτιμούμε ότι η δουλεία μας δεν τελειώνει ποτέ, είναι ακόμα μία δουλιεά σε εξέλιξη», σχολίασε προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «είμαστε πλήρως δεσμευμένοι να διατηρήσουμε την ισορροπία και τη σταθερότητα».
Παρά το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία τάσσονται υπέρ της αύξησης της παραγωγής πετρελαίου, υπάρχουν ορισμένες χώρες, όπως το Ιράν, οι οποίες εκτιμούν ότι δεν είναι απαραίτητη η άνοδος στην παραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης