Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η πτώση στον χρυσό λόγω ενισχυμένου δολαρίου - Στο -0,23% και τα 1.272,63 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η πτώση στον χρυσό λόγω ενισχυμένου δολαρίου - Στο -0,23% και τα 1.272,63 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο παραμένει ενισχυμένο έναντι του γεν Ιαπωνίας
Συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη (20/6) η πτώση για τον χρυσό, με το πολύτιμο μέταλλο να υποχωρεί ακόμα περισσότερο από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά, καθώς το αμερικανικό δολάριο παραμένει ενισχυμένο.
Ειδικότερα, περί τις 11:19 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,23% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.272,63 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,09% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 110,15 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, παραμένει πάνω από τη ζώνη των 94ων μονάδων, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του +0,26% στις 94,90 μονάδες.
Μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στη Shanghai Securities News, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, Yi Gang, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της τράπεζας είναι έτοιμοι για «εξωτερικά σοκ», καλώντας παράλληλα τους επενδυτές να παραμείνουν ψύχραιμοι.
«Θα κοιτάξουμε μπροστά, θα ετοιμάσουμε τις σχετικές πολιτικές και θα χρησιμοποιήσουμε συνολικά όλα τα εργαλία νομισματικής πολιτικής», υπογράμμισε ο Yi, προσθέτοντας εν συνεχεία ότι οι αναταράξεις στην αγορά προέρχονται κυρίως από το συναίσθημα.
Σε ότι αφορά το κομμάτι των εμπορικών εντάσεων, ο Yi τόνισε ότι η Κίνα «έχει περιθώριο ώστε να αντιμετωπίσει κάθε έιδους εμπορική τριβή».
Επιπλέον, εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί και η συνάντηση του κινέζου προέδρου, Xi Jinping, με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un, στον απόηχο της πρόσφατης συνάντησης του δεύτερου στη Σιγκαπούρη με τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχωρεί κατά -0,23% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 16,28 δολ. ανά ουγγιά, ενώ μεγαλύτερη είναι η πτώση στην τιμή της πλατίνας, και συγκεκριμένα στο -0,43% και τα 861,20 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης