Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Tim Cook για τις «απάνθρωπες» πρακτικές της Ουάσιγκτον στο μεταναστευτικό

tags :
Οργή Tim Cook για τις «απάνθρωπες» πρακτικές της Ουάσιγκτον στο μεταναστευτικό
Πληθαίνουν οι «φωνές» κατά της Ουάσιγκτον για τον εξαναγκαστικό χωρισμό μεταξύ μεταναστών γονιών και παιδιών, οργή του CEO της Apple
Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις «θλιβερές» και «απάνθρωπες» στο μεταναστευτικό κατήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της κολοσσιαίας Apple, Tim Cook.
Μιλώντας στους «Tim Cook», ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας του κόσμου αναφέρθηκε στον εξαναγκαστικό χωρισμό μεταξύ γονιών και παιδιών, στο πλαίσιο της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» από την αμερικανική κυβέρνηση για την παράνομη μετανάστευση στα νότια σύνορα.
Η Ουάσιγκτον αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή ότι η νέα πολιτική της μηδενικής ανοχής στη μεθόριο με το Μεξικό είχε ως αποτέλεσμα να χωριστούν από τους γονείς τους 2.000 -εκ των περίπου 12.000 που εντοπίστηκαν- παιδιά από τον Απρίλιο 2018 μέχρι σήμερα.
Οι γονείς συλλαμβάνονται, ενώ τα παιδιά οδηγούνται σε κέντρα κράτησης.
«Η Apple θα αποτελέσει μία εποικοδομητική φωνή στην όλη κατάσταση.
Τα παιδιά είναι τα πιο ευάλωτα άτομα σε κάθε κοινωνία.
Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει είναι απάνθρωπο, πρέπει να σταματήσει», σχολίασε.
Από την πλευρά της, η επίσης γιγαντιαία Microsoft, εξέφρασε τη βαθιά της απογοήτευση για τις πρακτικές της αμερικανικής κυβέρνησης:
«Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική και το Κογκρέσο να εγκρίνει νομοθεσία που να διασφαλίζει ότι τα παιδιά δεν θα διαχωρίζονται πλέον από τις οικογένειές τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης