Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres (OHE): Αναπόφευκτη και απαραίτητη η μετανάστευση μεταξύ των κρατών

tags :
Guterres (OHE): Αναπόφευκτη και απαραίτητη η μετανάστευση μεταξύ των κρατών
Αναπόφευκτη και απαραίτητη η μετανάστευση, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΗΕ
Ως ένα «αναπόφευκτο» και «απαραίτητο» φαινόμενο χαρακτήρισε τη μετανάστευση μεταξύ των κρατών ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres, εν μέσω αυξημένης έντασης για τις πολιτικές κλειστών συνόρων από ορισμένες χώρες, με κύριο εκφραστή τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όπως ανέφερε, μιλώντας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Όσλο, στο περιθώριο συγκέντρωσης μεσολαβητών και πρωταγωνιστών ειρηνευτικών διαδικασιών, οι χώρες έχουν το δικαίωμα να υιοθετούν τη δική τους μεταναστευτική πολιτική «εφόσον σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών και εφόσον αυτό γίνεται με τρόπο ώστε η διεθνής συνεργασία να καθίσταται περισσότερο επίκαιρη απ' ό,τι ήταν μέχρι τώρα».
«Οι μεταναστεύσεις είναι ένα φαινόμενο που είναι αναπόφευκτο», υπογράμμισε ερωτηθείς για την τύχη των 630 μεταναστών του Aquarius που έγιναν την Κυριακή δεκτοί στην Ισπανία έπειτα από μια εβδομάδα περιπλάνησης και για το γεγονός ότι οι αμερικανικές αρχές χωρίζουν τα παιδιά των παράτυπων μεταναστών από τις οικογένειές τους.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αναφέρθηκε στην 95χρονη μητέρα του, για την οποία φροντίζουν βοηθοί στην Πορτογαλία, τη χώρα καταγωγής του.
«Δεν είδα ποτέ έναν Πορτογάλο να ασχολείται με τη μητέρα μου.
Είναι πάντα μετανάστες και είναι σαφές στο μυαλό μου πως οι μεταναστεύσεις είναι μια αναγκαιότητα», υποστήριξε.
«Και αν οι μεταναστεύσεις είναι μια αναγκαιότητα, τότε είναι προτιμότερο να τις οργανώνουμε, να τις ρυθμίζουμε, να ενεργούμε ούτως ώστε να γίνονται μέσα σ' ένα πλαίσιο στο οποίο οι χώρες συνεργάζονται και στο οποίο όλοι κερδίζουν, ιδιαίτερα όλοι αυτοί οι μετανάστες που βρίσκονται σήμερα σε απελπιστικές συνθήκες», πρόσθεσε.
Η διεθνής κοινότητα πρόκειται να συνεδριάσει στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2018, στο Μαρακές για μια διάσκεψη πάνω στα μεταναστευτικά ζητήματα, η οποία θα πρέπει να καταλήξει στην υιοθέτηση ενός παγκόσμιου συμφώνου για «ασφαλείς μεταναστεύσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης