Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Ισλανδία, η πιο ασφαλής χώρα του κόσμου – Στην 73η θέση η Ελλάδα

tags :
Έρευνα: Ισλανδία, η πιο ασφαλής χώρα του κόσμου – Στην 73η θέση η Ελλάδα
Η Ισλανδία χαρακτηρίζεται ως η πιο ασφαλής χώρα του κόσμου
Η Ισλανδία χαρακτηρίζεται ως η πιο ασφαλής χώρα του κόσμου, σύμφωνα με την έρευνα που συνέταξε το Ινστιτούτο για την Οικονομία και την Ειρήνη (Institute for Economics and Peace), με την Ελλάδα να κατατάσσεται πολύ χαμηλά στη σχετική λίστα, οριακά υψηλότερα από τις χώρες της «κόκκινης» ζώνης, οι οποίες θεωρούνται ως οι πιο επικίνδυνες.
Η έρευνα λαμβάνει υπόψη, μεταξύ άλλων, εμπόλεμες ζώνες, οικονομική ανέχεια, κοινωνική και πολιτική αστάθεια, τρομοκρατικές ομάδες, λαϊκές αντιδράσεις, εγκληματικότητα και επίπεδο αστυνόμευσης.
Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 73η θέση, στην «κίτρινη», έχοντας κερδίσει οκτώ θέσεις.
Σε ό,τι αφορά στην πρώτη δεκάδα, την Ισλανδία ακολουθούν -με φθίνουσα σειρά- οι Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία, Αυστρία, Δανία, Τσεχία, Σλοβενία, ο Καναδάς, η Ελβετία, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνει η Ιρλανδία.
Την «έντονα πράσινη» κατηγορία συμπληρώνουν η Ιαπωνία και η Αυστραλία, ενώ στην «πράσινη» ζώνη ακολουθούν χώρες όπως οι Νορβηγία, Γερμανία, Φινλανδία, Σουηδία, Μποτσουάνα, Βουλγαρία, Μαλαισία, Γκάνα, Λάος και πολλές ακόμα.





Σε αντίθετο κλίμα, η Συρία χαρακτηρίζεται ως η πιο επικίνδυνη χώρα, εν μέσω εμφυλίου πολέμου, ενώ ακολουθούν Αφγανιστάν, Ιράκ, Νότιο Σουδάν, Υεμένη, Σομαλία, Λιβύη, Σουδάν, Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία και Ουκρανία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης