Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Λαζαρίδης (ΧΑ): Η ελάφρυνση του χρέους θα φέρει περισσότερους επενδυτές στην Ελλάδα

Λαζαρίδης (ΧΑ): Η ελάφρυνση του χρέους θα φέρει περισσότερους επενδυτές στην Ελλάδα
Αυτή τη στιγμή υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χ.Α. 
Την άποψη ότι η σαφήνεια σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα καθησυχάσει τους διεθνείς επενδυτές που επενδύουν στην Ελλάδα και θα προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις, εξέφρασε σήμερα (19/6/2018) ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, μιλώντας στο «The Street.Com» και στο «Fox Business», στο πλαίσιο του 7th Greek Investment Forum της ΕΧΑΕ που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.
«Σε μια αγορά στην οποία το 65% ανήκει σε ξένους επενδυτές, πιστεύω ότι έχουμε την ευκαιρία να προσελκύσουμε πρόσθετες επενδύσεις για την ταχύτερη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.
Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή σημαντικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία στηρίζεται περισσότερο στον τουρισμό, γεγονός που εξηγεί το επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, ειδικά στο real estate, αλλά επεκτείνεται και στη φαρμακοβιομηχανία.
Αναφερθείς στις συνέπειες που θα έχει η επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ, ο κ. Λαζαρίδης εκτίμησε ότι ο αριθμός εταιρειών που επηρεάζονται είναι περιορισμένος, ενώ τόνισε ότι το ερώτημα είναι αν αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών λόγω του υψηλότερου ανταγωνισμού στις μικρότερες αγορές και κατά πόσο θα δημιουργήσει πίεση στην αξία των εμπλεκόμενων εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης