Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κάτω από 60% του ΑΕΠ «βλέπει» το δημόσιο χρέος ο ΥΠΟΙΚ, το 2019

tags :
Γερμανία: Κάτω από 60% του ΑΕΠ «βλέπει» το δημόσιο χρέος ο ΥΠΟΙΚ, το 2019
Κάτω από το όριο του Μάαστριχτ το δημόσιο χρέος της Γερμανίας, σύμφωνα με τον 
Το δημόσιο χρέος της Γερμανίας θα υποχωρήσει κάτω από το όριο που ορίζει το Σύμφωνο του Μάαστριχτ για τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη, ήτοι 60% του ΑΕΠ, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Olaf Scholz -σύμφωνα με όσα μεταδίδει η «Handelsblatt».
Επισημαίνεται ότι προκάτοχος του κ. Scholz στο γερμανικό υπουργείο, ο ευρέως γνωστός σε εμάς Wolfgang Schaeuble, είχε εκφράσει την άποψη πως το Βερολίνο δύναται να μειώσει το δημόσιο χρέος κάτω από 60% μέχρι και το 2020.
Την παραπάνω άποψη ασπάζονται οι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης, Fitch, Standard & Poor’s και Moody’s.
Από την πλευρά της, η Deutsche Bank έχει χαρακτηρίσει «εφικτό» τον στόχο για μείωση του χρέους κάτω από 60% του ΑΕΠ, μέχρι το 2020, θέτοντας ωστόσο ως απαραίτητη προϋπόθεση τη μείωση των κρατικών δαπανών.
Βάσει του Συμφώνου του Μάαστριχτ όλες οι χώρες της Ε.Ε. πρέπει να διατηρούν το χρέος τους κάτω από το 60% του ΑΕΠ τους, ωστόσο σχεδόν καμία χώρα δεν «συμμορφώνεται» ή δεν μπορεί να «συμμορφωθεί», με πρώτη φυσικά την Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά στη Γερμανία, το δημόσιο χρέος διαμορφώθηκε σε λίγο υψηλότερα από 60% το περασμένο έτος, έναντι 68% το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης