Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Hot-spots» καταγραφής προσφύγων εκτός ΕΕ, εξετάζει η Κομισιόν

tags :
«Hot-spots» καταγραφής προσφύγων εκτός ΕΕ, εξετάζει η Κομισιόν
Η Κομισιόν εξετάζει τη δημιουργία «hot-spots» εκτός του ευρωπαϊκού μπλοκ
Τη δημιουργία «περιφερειακών κέντρων αποβίβασης» (hot-spots), προκειμένου να αποφασίζει για τα αιτήματα ασύλου προτού οι αιτούντες φθάσουν στην Ευρώπη, αναμένεται να εξετάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις 28-29 Ιουνίου 2018.
Τέτοια κέντρα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σε περιοχές όπως η Βόρεια Αφρική, επισημαίνεται.
«Αυτά τα κέντρα θα πρέπει να προσφέρουν ταχείες διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ οικονομικών μεταναστών και εκείνων που χρήζουν διεθνούς προστασίας, και να μειώσουν το κίνητρο της επιβίβασης για επικίνδυνα ταξίδια», αναφέρεται στο προσχέδιο κοινής δήλωσης και των 28 ηγετών της ΕΕ, αν και η διατύπωσή του εξακολουθεί να υπόκειται σε αλλαγές.
«Δευτερογενείς κινήσεις αιτούντων άσυλο μεταξύ Κρατών Μελών θέτουν σοβαρά σε κίνδυνο την ακεραιότητα του Συστήματος Ασύλου.
Τα κράτη-,έλη θα πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα εσωτερικά νομοθετικά και διοικητικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τέτοιες κινήσεις και να συνεργαστούν στενά το ένα με το άλλο προς αυτόν τον σκοπό», αναφέρεται, επίσης, στο κείμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης