Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Αυξάνεται το ρίσκο για τους επενδυτές της Wall Street, ειδικά στον Nasdaq

tags :
Morgan Stanley: Αυξάνεται το ρίσκο για τους επενδυτές της Wall Street, ειδικά στον Nasdaq
Επιφυλακτική για τις μετοχές της Νέας Υόρκης, η Morgan Stanley
Τον κώδωνα του κινδύνου για το αυξημένο ρίσκο που έχουν αναλάβει οι επενδυτές στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, κρούει ο αναλυτής της Morgan Stanley, Michael Wilson, χωρίς να συμμερίζεται τον ενθουσιασμό που επικρατεί στην πλειοψηφία.
Επισημαίνεται ότι, επί του παρόντος, ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 έχει ενισχυθεί άνω του 3% για εντός του 2018, ενώ, σε ετήσια σύγκριση, η άνοδος φθάνει το 19%!
Όπως σημειώνει ο οικονομολόγος της αμερικανικής τράπεζας, ο οποίος συστήνει στους επενδυτές να ανακατανείμουν κατάλληλα το χαρτοφυλάκιό τους, ορισμένες από τις μετοχές της Wall Street κρίνονται υπερτιμημένες.
Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα αισθητό στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq Composite, επισημαίνεται, όπου οι επενδυτές «δεν έχουν αντιληφθεί την επιβράδυνση της αύξησης των κερδών».
Στην ίδια μοίρα και πολλές από τις εισηγμένες μικρής κεφαλαιοποίησης (Russell 2000), που θα συμπαρασυρθούν από τις επιπτώσεις των εμπορικών εντάσεων και τη νομισματική σύσφιξη.
Ο αναλυτής, προκειμένου να αποδείξει το αυξημένο ρίσκο που αναλαμβάνουν οι επενδυτές, επικαλείται την ισχυρή άνοδο μετοχών με τεράστιες θέσεις «short», όπως οι Apple (+12% το 2018) και Netflix (+104%!!), η μεγαλύτερη εισηγμένη στον κόσμο.
Επιπλέον απόδειξη αποτελεί το «ράλι» σε μετοχές εταιρειών με «junk» ομόλογα -πολύ χαμηλής πιστοληπτικής ικανότητας-, υπογραμμίζεται.
Σε αντίθετο κλίμα, ο κ. Wilson ορίζει σε «overweight» τη σύσταση για τον κλάδο επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις American Electric Power, FirstEnergy και NextEra Energy.

Screen Shot 2018 06 18 at 1.30.01 PM
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης