Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Συνέχεια των αθετήσεων πληρωμών ομολόγων στον ενεργειακό κλάδο των ΗΠΑ, παρά τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου

tags :
Fitch: Συνέχεια των αθετήσεων πληρωμών ομολόγων στον ενεργειακό κλάδο των ΗΠΑ, παρά τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου
Οι υψηλότερες τιμές «μαύρου χρυσού» δεν εμπόδισαν τις νέες αθετήσεων πληρωμών ομολόγων στον ενεργειακό κλάδο, στις ΗΠΑ
Συνέχεια των αθετήσεων πληρωμών χρεογράφων στον αθετήσεων πληρωμών των Ηνωμένων Πολιτειών, διαπιστώνει η Fitch Ratings, κόντρα στις υψηλότερες τιμές «μαύρου χρυσού», εντός του τρέχοντος έτους.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, το ποσοστό αθέτησης πληρωμών ομολόγων για τον κλάδο ενέργειας και εξόρυξης-εξοπλισμού (πετρελαίου) διαμορφώνεται επί του παρόντος, μέχρι τέλος Μάη 2018, στο 5,8% επί του όγκου, έναντι αντίστοιχης επίδοσης 2,7% για το σύνολο των χρεογράφων υψηλής απόδοσης (junk).
Να σημειωθεί ότι, για τον κλάδο, το ποσοστό αθέτησης είχε εκτοξευθεί στο 32,1% τον Αύγουστο 2016, εν μέσω κρίσης στην ενέργεια, για να διαμορφωθεί στο 19,7% τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, οπότε και ξεκίνησε η σταθερά καθοδική πορεία.
Μεταξύ των εταιρειών που χρεοκόπησαν ή απλά αθέτησαν πληρωμές τον περασμένο μήνα, στις Η.Π.Α., ήταν Fieldwood Energy.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η Fitch αναθεώρησε επί τα βελτίω την πρόβλεψη για την τιμή του «μαύρου χρυσού», «βλέποντας», πλέον, το πετρέλαιο Brent στα 70 δολάρια ανά βαρέλι κατά μέσο όρο, το 2018, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 57,5 δολάρια.
Σε ό,τι αφορά στο επόμενο έτος, η πρόβλεψη αναβαθμίστηκε στα 65 δολάρια ανά βαρέλι, έναντι 57,5 δολαρίων.
Μετά το 2020, η τιμή αναμένεται να σταθεροποιηθεί κάτω από τα 60 δολάρια, επισημαίνεται.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, οι τιμές υποστηρίζονται επί του παρόντος από τον γεωπολιτικό κίνδυνο και την έντονη ζήτηση, κόντρα στις ενδείξεις ότι Σαουδική Αραβία τη Ρωσία ενδέχεται να αποφασίσουν την αύξηση παραγωγής, στη συνάντηση του Ο.Π.Ε.Κ., στις 22 Ιουνίου 2018.
«Είναι δύσκολο να προβλεφθεί η έκβαση της συνόδου του ΟΠΕΚ και η επακόλουθη συμμόρφωση με κάθε αναθεωρημένη συμφωνία, ωστόσο αναμένουμε οποιαδήποτε αύξηση της παραγωγής θα είναι βαθμιαία και συντονισμένη, ώστε να αποφευχθεί η μετατόπιση της αγοράς σε τεράστιο πλεόνασμα», σχολιάζει η Fitch, υπογραμμίζοντας ότι οι αναθεωρημένες προβλέψεις δεν αναμένεται να οδηγήσουν σε αναβαθμίσεις πιστοληπτικής ικανότητας για τις εταιρείες του κλάδου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης