Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Η Αγορά περιμένει, σε κάθε περίπτωση, μία λύση που θα βοηθήσει την Ελλάδα άμεσα

tags :
Η Αγορά περιμένει, σε κάθε περίπτωση, μία λύση που θα βοηθήσει την Ελλάδα άμεσα
Που θα απομακρύνει τον όποιο κίνδυνο, από την στιγμή που δεν μπορεί να βγει στην παρούσα στις Αγορές
Η Αγορά περιμένει, σε κάθε περίπτωση, μία λύση που θα βοηθήσει την Ελλάδα άμεσα

Η ομιλία Ντράγκι και από την άλλη η απόφαση της Κυβέρνησης με Νόμο να μεταφερθούν τα ρευστά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος (7 δισ.) προβλημάτισαν τον Τραπεζικό κλάδο στο κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας, μιας και τα κεφάλαια αυτά αντιστάθμιζαν την κατάργηση του 'waiver' αμέσως μετά την λήξη. 

Η Αγορά περιμένει, σε κάθε περίπτωση, μία λύση που θα βοηθήσει την Ελλάδα άμεσα και θα απομακρύνει τον όποιο κίνδυνο από την στιγμή που δεν μπορεί να βγει στην παρούσα στις Αγορές.

Εν αναμονή των αποφάσεων του Eurogroup πλέον, μιας και το πρόγραμμα τελειώνει.

Μία λύση θα βρεθεί, σε κάθε περίπτωση, για την Ελλάδα και μένει να δούμε αν θα ικανοποιήσει την Αγορά και σε ποιο βαθμό. Φαίνεται πως οι Ευρωπαίοι έχουν το πάνω χέρι, με το ΔΝΤ να δείχνει ότι θα παραμείνει απλά σαν Σύμβουλος.
____________

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ:
πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος
Fast Finance ΑΕΠΕΥ
____________

Το αν η βιαστική συμφωνία των Πρεσπών αποκρύπτει ένα deal της Κυβέρνησης σε οικονομικό επίπεδο, αυτό θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό νέο μιας και ότι συμβαίνει δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση την Χώρα. Το "QE" χάθηκε οριστικά από την στιγμή που τελειώνει, ενώ φαίνεται να απομακρύνεται μία σημαντική ελάφρυνση χρέους.

Χωρίς να υπάρξει μία συμφωνία με μαξιλάρι ρευστότητας, θα είναι πολύ εύκολο να μην έχουμε πρόβλημα στο μέλλον. Με βάση την απλή αυτή λογική θα δοθεί μία λύση το επόμενο διάστημα...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης