Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη 0,1% για τον χρυσό - Στα 1.280,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακά κέρδη 0,1% για τον χρυσό - Στα 1.280,10 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακά κέρδη 0,1% έκλεισε ο χρυσός, ανακάμπτοντας ελαφρώς από τα χαμηλά 5,5 μηνών 
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (18/6/2018) ο χρυσός, ανακάμπτοντας ελαφρώς από τα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2018, που «άγγιξε» την Παρασκευή, με το πολύτιμο μέταλλο να δέχεται ώθηση, καθώς η κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου έστρεψε τους επενδυτές στα πιο ασφαλή καταφύγια.
Την Παρασκευή (15/6), ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανακοίνωσε την επιβολή δασμών ύψους 50 δισ. δολ. σε κινεζικά προϊόντα, οι οποίοι θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 6 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.
Άμεση ήταν η απάντηση του Πεκίνου, ανακοινώνοντας ως «αντίποινα» την επιβολή δασμών 25% σε προϊόντα από τις ΗΠΑ ύψους 34 δισ. δολ,., εφαρμόζοντάς τους επίσης την ίδια μέρα.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με κέρδη 1,60 δολ. ή 0,1%, στα 1.280,10 δολ. ανά ουγγιά.


Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο χρυσός είχε διολισθήσει στα 1.278,50 δολ. ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2017.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου - που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων - υποχωρούσε ελαφρώς, στις 94,83 μονάδες.
Παράλληλα, το δολάριο υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του γιεν, στα 110,5, ενώ ενισχυόταν οριακά έναντι του ευρώ, στο 1,16 δολ.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Το ευρώ έχει δεχτεί πιέσεις τις τελευταίες ημέρες, στον απόηχο των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Όπως ανακοίνωσε η ΕΚΤ, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στα ιστορικά χαμηλά, όπως αναμενόταν.
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Mario Draghi, ξεκαθάρισε ότι το Δ.Σ. δεν συζήτησε πότε και πώς θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, ενώ τόνισε ότι θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα τουλάχιστον έως το καλοκαίρι του 2019.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης