Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε μια κλωστή κρέμεται η διαδικασία πώλησης της Forthnet, παίζει και η ματαίωση

tags :
Σε μια κλωστή κρέμεται η διαδικασία πώλησης της Forthnet, παίζει και η ματαίωση
Τα μειονεκτήματα των προτάσεων των φαβορί και ο κίνδυνος ματαίωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας
Ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και η ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση της Forthnet από τις πιστώτριες τράπεζες με τη μάχη να περιορίζεται μεταξύ Vodafone-Wind , Antenna και Odyssey Capital.
Οι τράπεζες ναι μεν επιθυμούν την ολοκλήρωση της διαδικασίας έχοντας μπροστά τους τρεις αξιόμαχες προτάσεις αλλά η κάθε μια πρόταση έχει «τα προβλήματά της».
Χωρίς αμφιβολία η πρόταση των Vodafone-Wind έχει το προβάδισμα με τη Wind να επιθυμεί σφόδρα να αποκτήσει τον έλεγχο της Forthnet και να έχει μεγαλύτερη ευελιξία από τη Vodafone η οποία έχει ένα πιο γραφειοκρατικό μοντέλο λειτουργίας που δεν διευκολύνει τις γρήγορες αποφάσεις.
Η πρόταση των δύο ενώ υπερέχει μέχρι στιγμής των υπολοίπων έχει το μειονέκτημα ότι η υλοποίησή της είναι χρονοβόρα και απαιτεί και προπτωχευτικές διαδικασίες αλλά και εγκρίσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Την ίδια στιγμή ο όμιλος Antenna έχει βελτιώσει την αρχική του πρόταση αλλά επίσης έχει μπροστά του το ζήτημα ότι ενώ διαπραγματεύεται την εξαγορά της Forthnet την ίδια στιγμή συζητά και το restructuring του δανεισμού του. Φυσικά ουδείς μπορεί να παραβλέψει ότι ο μέτοχος του ομίλου Antenna διαθέτει μεγάλη οικονομική επιφάνεια και δεν αποκλείεται και η οικονομική στήριξη από την Providence.
Την ίδια στιγμή ο όμιλος Odyssey Capital του επιχειρηματία ενώ φάνηκε κάποια στιγμή να αποτελεί φαβορί λόγω της εμπλοκής του Ολλανδικού Reggeborgh Groep. Όμως στην παρούσα φάση δεν είναι σαφές αν ο Ολλανδικός όμιλος είναι ακόμα στο deal. Και δεν είναι σαφές γιατί μεν οι Ολλανδοί έχουν αναμφισβήτητα ισχυρή οικονομική επιφάνεια την οποία έχουν αποδείξει πολλαπλώς αλλά από την άλλη πλευρά δεν είναι σαφές αν μπορούν να τα βρουν τον κ. Γιώργο Παλυβό τόσο για το ποιος θα έχει το πάνω στη Forthnet εφ όσον εξαγοραστεί η εταιρία.
Σε κάθε περίπτωση οι τράπεζες σύντομα θα πρέπει να αποφασίσουν για το αν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ή θα διακοπεί και θα προχωρήσουν ίσως στη συνέχεια στη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων. Σε περίπτωση που προκριθούν συγκεκριμένοι υποψήφιοι θα γίνει due diligence της Forthnet και θα υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης