Τελευταία Νέα
Speculator

Μεγάλη ηθική δικαίωση του Ευθύμιου Μπουλούτα από το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου

tags :
Μεγάλη ηθική δικαίωση του Ευθύμιου Μπουλούτα από το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου
Πρόκειται για μια ηθική δικαίωση για ένα άνθρωπο που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ με τις δικαστικές διαμάχες λόγω Κύπρου, Marfin
Ως μεγάλη ηθική δικαίωση του Ευθύμιου Μπουλούτα από το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου θα μπορούσε να θεωρηθεί η απόφαση που αφορά την υπόθεση Αρ. 23648/15 για έκδοση προνομιακού διατάγματος τύπου Certiorari.
Για να τεθεί απλά στο παρελθόν στις 15 Φεβρουαρίου 2016 το επαρχιακό δικαστήριο είχε πάρει απόφαση για τους Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο εκδίδοντας διεθνές ένταλμα σύλληψης ώστε να εμφανιστούν στις 15 Φεβρουαρίου 2016.
Ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκαν συνήγοροι τους δηλώνοντας ότι σκοπός της εμφάνισης τους ήταν η αμφισβήτηση της επίδοσης του κατηγορητηρίου η οποία έγινε στην Ελλάδα.
Μετά από μια δικαστική μάχη και ενώ είχε προηγηθεί απορριπτική απόφαση ασκήθηκε πολιτική έφεση με την οποία προωθήθηκαν 4 λόγοι έφεσης από τους οποίους επέτυχε ο τέταρτος.
Με αυτόν οι αιτητές προσέβαλαν ως εσφαλμένη την πρωτόδικη κρίση του ανώτατου δικαστηρίου ότι το άρθρο 4 (2) του περί διεθνούς συνεργασίας σε ποινικά θέματα του νόμου του 2001 Ν 23Ι/2001 εφαρμόζεται μόνο στις περιπτώσεις που η επίδοση του κατηγορητηρίου γίνεται με βάση το εν λόγω άρθρο και επομένως εσφαλμένα κατέληξε ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας δεν εμποδιζόταν να εκδώσει ένταλμα σύλληψης.
Να σημειωθεί ότι το ίδιο ζήτημα είχε κριθεί και για την περίπτωση του Μιχάλη Ζολώτα.
Ποιο είναι το συμπέρασμα;
Ότι ο Ευθύμιος Μπουλούτας εκ των βασικών στελεχών της MIG, κακώς στοχοποιήθηκε με το διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Πρόκειται για μια ηθική δικαίωση για ένα άνθρωπο που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ με τις δικαστικές διαμάχες λόγω Κύπρου και Marfin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης