Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΛΤΑ: Καταρρέουν και πωλούνται αλλά επιδοτούν μέλη ΔΣ για να πάνε στο... χωριό τους

tags :
ΕΛΤΑ: Καταρρέουν και πωλούνται αλλά επιδοτούν μέλη ΔΣ για να πάνε στο... χωριό τους
Η παραίτηση του μέλους ΔΣ που δεν ανακοινώθηκε και η αφασία του Υπερταμείου
Στα χέρια της κυβέρνησης είναι έτοιμη να σκάσει η καυτή πατάτα της κατάρρευσης των ΕΛΤΑ καθώς δεν διαφαίνεται κανένα απολύτως φως στο τούνελ της συνεχούς οικονομικής αποδυνάμωσης της εταιρίας και πλέον η πώλησή της ή η είσοδος στρατηγικού επενδυτή είναι μονόδρομος .
Η εταιρία ήδη μετρά ένα μέλος του ΔΣ λιγότερο καθώς από τις 1 Ιουνίου έχει παραιτηθεί ο κ. Βασίλης Παπαϊωάννου και ουδείς γνωρίζει αν η παραίτηση ήταν εθελούσια ή αναγκαστική καθώς υποτίθεται ότι «τρέχει» αξιολόγηση των διοικήσεων από το Υπερταμείο.
Τα ΕΛΤΑ πάντως δεν μπήκαν καν στον κόπο να ανακοινώσουν με ανακοίνωση ή δελτίο την παραίτηση του Παπαϊωάννου ο οποίος μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν έχει αναπληρωθεί και η εταιρία συνεχίζει τη λειτουργία με ζυγό αριθμό μελών ΔΣ (8 άτομα).
Το Υπερταμείο πάντως είναι άγνωστο αν ασκεί το ρόλο της εποπτείας και της αναδιοργάνωσης που του έχει ανατεθεί καθώς ο Οργανισμός παραπαίει και δεν έχει μπει καν στον κόπο να προχωρήσει στη δημοσίευση αναμορφωμένου ισολογισμού για το 2016 παρά το γεγονός ότι η αποζημίωση για την καθολική υπηρεσία που είχε προβλεφθεί είναι πολύ υψηλότερη από αυτή που τελικά αποφασίστηκε.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και στα ΕΛΤΑ τρέχει πρόγραμμα απομάκρυνσης προσωπικού με κίνητρα και παράλληλα συμβαίνουν απίθανα φαινόμενα υπεξαίρεσης χρημάτων που εισπράττονται για λογαριασμό τρίτων το πάρτι ρουσφετολογικών μετακινήσεων συνεχίζεται και ακολουθούνται πρακτικές σε κορυφαίο διοικητικό επίπεδο που θυμίζουν άλλες εποχές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διαύγεια δημοσιεύτηκε το εξής εντυπωσιακό. Εγκρίθηκε η δαπάνη μετακίνησης – διαμονής - διατροφής του μέλους του Δ.Σ. – ΕΛΤΑ κου Κωνσταντίνου Ζαφειράκη, για το χρονικό διάστημα από 01.05.2018 έως και 31.05.2018.
Η παραπάνω δαπάνη όπως αναφέρεται ανέρχεται στο ποσό των διακοσίων πενήντα οκτώ ευρώ και ενενήντα οκτώ λεπτών (258,98€) και καλύπτει την ανάγκη μετακίνησης του κου Ζαφειράκη και μάλιστα με χρονικό εύρος τριάντα ημερών στο εν λόγω χωρίο της Μεσσηνίας
Προφανώς ο άνθρωπος ήθελε να πάει στο χωριό του και το πληρώνουν τα ΕΛΤΑ.
Κι όλα αυτά σε μια περίοδο εξυγίανσης και προετοιμασίας αλλαγής ιδιοκτησίας της εταιρίας. Μια εταιρίας που έχει ναι μεν brand name, δίκτυο καταστημάτων και υποδομές αλλά χρειάζεται αρκετά χρήματα και πολλή δουλειά για να ορθοποδήσει μετά την καταιγίδα απίθανων αποφάσεων και πρακτικών μιας διοίκησης που θυμίζει μαθητευόμενους μάγους και το έργο της περιορίζεται στις κομματικές και προσωπικές τακτοποιήσεις.  

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης