Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Μαριονέτες των πολυεθνικών οι επαγγελματίες πολιτικοί - Εκείνες βάζουν την ατζέντα

tags :
Μαριονέτες των πολυεθνικών οι επαγγελματίες πολιτικοί - Εκείνες βάζουν την ατζέντα
Δεν είναι δυνατόν να έχει μεταφερθεί όλη η παραγωγή στην Ασία και η Δύση να κόβει τα ίδια της τα πόδια
Μαριονέτες των πολυεθνικών οι επαγγελματίες πολιτικοί - Εκείνες βάζουν την ατζέντα

Μολονότι δεν είμαι φίλα προσκείμενη, θεωρώ εξόχως πατριωτική την απόφαση του Τραμπ να επιβάλει δασμούς στην Κίνα. Αντίστοιχες πολιτικές θα έπρεπε να ακολουθήσει όλος ο δυτικός κόσμος για να προστατεύσει την ανταγωνιστικότητά του, τις θέσεις απασχόλησης και τα εργασιακά δικαιώματα.

Δεν είναι δυνατόν να δημιουργούν φθηνές οικονομικές ζώνες και να εξανδραποδίζουν τους εργαζόμενους στη Δύση ή περί την Δύση για να μπορούν να ανταγωνίζονται την Κίνα, η οποία παραβιάζει βάναυσα τα εργασιακά δικαιώματα για να είναι τόσο ανταγωνιστική.

Δεν είναι δυνατόν να έχει μεταφερθεί όλη η παραγωγή στην Ασία και η Δύση να κόβει τα ίδια της τα πόδια. 


Οι επαγγελματίες πολιτικοί είναι μαριονέτες των πολυεθνικών. Εκείνες βάζουν την ατζέντα. Κι επειδή βρήκαν τρόπο να απομυζούν τους εργαζόμενους της Ασίας, είτε απευθείας είτε μέσω outsourcing, δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στο καθεστώς αυτό.

Στην περίπτωση Τραμπ όμως ο επιχειρηματίας είναι αυτός και αυτός κάνει παιχνίδι. Και πολύ καλά κάνει. Ας τον αντιγράψουν και οι άλλοι.

Όποιος πολιτικός προασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας του, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την διατήρηση και ενίσχυση της παραγωγής της, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της προσφέρει καλές υπηρεσίες στους πολίτες που τον έστειλαν να ηγηθεί. Τουλάχιστον σ’ αυτό το επίπεδο.

Της Κ.Φ. (φίλης της στήλης)

http://www.bankingnews.gr/

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης