Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατέθηκε στη Siemens η κατασκευή 94 τρένων για το Μετρό του Λονδίνου, έναντι 2 δισ. δολαρίων

Ανατέθηκε στη Siemens η κατασκευή 94 τρένων  για το Μετρό του Λονδίνου, έναντι 2 δισ. δολαρίων
Τα νέα τρένα, που αναμένεται να παραδοθούν το 2023, θα έχουν μήκος 6 μέτρα
Σύμβαση ύψους δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον σχεδιασμό και την κατασκευή 94 τρένων νέας γενιάς για τη γραμμή Piccadilly στο Μετρό του Λονδίνου εξασφάλισε η Siemens.
Η ανάθεση της σύμβασης από την TFL, διαχειρίστρια του Μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας, θα επιτρέψει στη θυγατρική της γερμανικής εταιρείας, Siemens Mobility, να προωθήσει το σχέδιό της για την κατασκευή μίας νέας μονάδας στο ανατολικό  Yorkshire, στη βόρεια Αγγλία.
«Η μονάδα της Siemens Mobility Limited θα απασχολεί μέχρι 700 άτομα, καθώς και ένα προσωπικό επιπλέον 250 ατόμων κατά τη φάση κατασκευής του εργοστασίου» ανακοίνωσε η TFL.
Αρχικά η σύμβαση αφορούσε την κατασκευή 94 τρένων για τη γραμμή  Piccadilly αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκε και για άλλες τρεις κατευθύνσεις του Μετρό.
Η γραμμή Piccadilly, η οποία μεταφέρει περισσότερους από 700.000 επιβάτες ημερησίως, είναι η πρώτη από τις τέσσερις γραμμές του Μετρό του Λονδίνου, που θα αναβαθμιστούν, όπως αναφέρει το Reuters.
Τα νέα τρένα, που αναμένεται να παραδοθούν το 2023, θα έχουν μήκος 6 μέτρα.
Τα 86 τρένα που κυκλοφορούν σήμερα στη γραμμή Piccadilly δόθηκαν προς χρήση το 1975 και έχουν διάρκεια ζωής 40 ετών.
Οι παλαιοί συρμοί και το πεπαλαιωμένο σύστημα σηματοδότησης περιορίζουν την εξυπηρέτηση επιβατών στη γραμμή Piccadilly σε 24 τρένα ανά ώρα.
H εξυπηρέτηση  των επιβατών θα ανέλθει σε 27 τρένα σε ώρες αιχμής μέχρι τα τέλη του 2026, μετά τη λειτουργία των νέων αμαξοστοιχιών, ανέφερε η TfL.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης