Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Η αύξηση των αμερικανικών στρατευμάτων στη Νορβηγία προκαλούν σοβαρή ανησυχία - Θα υπάρξουν συνέπειες

Ρωσία: Η αύξηση των αμερικανικών στρατευμάτων στη Νορβηγία προκαλούν σοβαρή ανησυχία - Θα υπάρξουν συνέπειες
Η ρωσική πρεσβεία στη Νορβηγία δήλωσε ότι τα σχέδια για αύξηση των αμερικανικών στρατευμάτων ενδέχεται να προκαλέσουν αυξανόμενες εντάσεις
Την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε απέναντι στη σχέδια της Νορβηγίας για διπλασιασμών των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα, εξέφρασε η Ρωσία, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η πρεσβεία της χώρας στη Νορβηγία.
Τις προηγούμενες μέρες, η Νορβηγία ανακοίνωση ότι θα ζητήσει από τις ΗΠΑ να στέλνουν συνολικά 700 πεζοναύτες στη χώρα για εκπαίδευση, έναντι 330 που στέλνανε μέχρι στιγμής, ξεκινώντας από το 2019.
Όπως ανακοίνωσε η ρωσική πρεσβεία μέσω ανάρτησης στο λογαριασμό της στο Facebook, τα σχέδια της Νορβηγίας «μας προκαλούν σοβαρή ανησυχία», τονίζοντας παράλληλα ότι θα υπάρξει αντίδραση απέναντι σε αυτή την απόφαση.
«Αυτό καθιστά τη Νορβηγία λιγότερο προβλέψιμη κια μπορεί να προκαλέσει αυξανόμενες εντάσεις, προκαλώντας κούρσα εξοπλισμών και αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη βόρεια Ευρώπη», υπογραμμίζει η ρωσική πρεσβεία.
Παράλληλα, χαρακτήρισε το παραπάνω σχέδιο ως «σαφώς εχθρικό», ενώ τόνισε ότι «δε θα παραμείνει απαλλαγμένο από συνέπειες».
Η Νορβηγία έχει αρχίσει να εκδηλώνει όλο και περισσότερο τις ανησυχίες της μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δε θεωρεί τη Μόσχα άμεση απειλή.
Τα αμερικανικά στρατεύματα, τα οποία βρέθηκαν στη Νορβηγία από τις αρχές του Ιανουαρίου του 2017, και τα οποία εκπαιδεύτηκαν σε χειμερινές συνθήκες, αναμένεται να αποχωρήσουν στα τέλη του τρέχοντος έτους.
Σημειώνεται ότι οι αμερικανοί πεζοναύτες αποτελούν τα πρώτα στρατεύματα που εγκαταστάθηκαν στη Νορβηγία μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης