Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Φυλλορροεί ο ΣΕΜΑ... - Αναδρομικά 20 μηνών θα πληρώσουν οι μεσίτες στους υπαλλήλους τους

tags :
Φυλλορροεί ο ΣΕΜΑ... - Αναδρομικά 20 μηνών θα πληρώσουν οι μεσίτες στους υπαλλήλους τους
Φυλλοροεί ο ΣΕΜΑ... -Αναδρομικά 20 μηνών θα πληρώσουν οι μεσίτες στους υπαλλήλους τους
Φυλλοροεί ο ΣΕΜΑ... -Αναδρομικά 20 μηνών θα πληρώσουν οι μεσίτες στους υπαλλήλους τους

Παρά τις εκδηλώσεις και την προσπάθεια ανάδειξης ενός εξωστρεφούς προφίλ, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων προσομοιάζει περισσότερο στην Βαβέλ, παρά σε ένα σύγχρονο σωματείο εκπροσώπων της πρώτης στην ιεραρχία και θεωρητικά της πιο «ελιτίστικης» κατηγορίας ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
Μέχρι στιγμής και σε διάστημα ενός περίπου χρόνου, έχουν υποβάλλει την παραίτησή τους 5 (πέντε) μέλη του Δ.Σ. εκ των οποίων και η Πρόεδρος που είχε αναδειχθεί στις τελευταίες αρχαιρεσίες κα Ντορίνα Οικονομοπούλου.
Ο αντικαταστάτης της Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος, μεσίτης δεύτερης γενιάς, δείχνει μέχρι στιγμής αδύναμος να κρατήσει τα ηνία, αλλά και τη συνοχή του ΣΕΜΑ και εμφανίζεται πρόθυμος να «ευχαριστήσει» όλους όσους αισθάνεται ότι τον «υποστηρίζουν», δημιουργώντας πλήθος επιτροπών, υπο-επιτροπών και ομάδων εργασίας με αποτέλεσμα η όποια προσπάθεια να κατακερματίζεται ή να καταποντίζεται στον βωμό της πολυφωνίας.
Ο πρόεδρος, ακολουθώντας τους αδέξιους χειρισμούς που του υποδεικνύονται από συγκεκριμένη και περιορισμένη σε επίπεδο μεριδίων αγοράς ομάδα μελών του διοικητικού συμβουλίου, θα κληθεί - και μαζί του και τα 60 μέλη του ΣΕΜΑ - να αντιμετωπίσει την αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την ΟΑΣΕ και την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, η υπογραφή της οποίας είναι αναπόφευκτη. Έτσι, αφού δεν ακολουθήθηκε η οδός της σύγκλισης – λόγω των «ριζοσπαστικών» απόψεων του προέδρου, οι μεσίτες θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά 20 μηνών – ένα μεγάλο δηλαδή χρηματικό ποσό -, όποια κι αν είναι η τελική απόφαση της διαιτησίας...
Σημειώνουμε ότι στο Δ.Σ. του επικουρικού ταμείου ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ είχε προτείνει να γίνει μέλος ο πατέρας του, Σίμος Ξηρογιαννόπουλος, ως εκπροσώπος των διαμεσολαβούντων, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό, αφενός γιατί δεν υπήρξε συμφωνία εκ μέρους όλων των σωματείων και αφ’ ετέρου γιατί συνολικά οι διαμεσολαβούντες αποτελούν ποσοστό μικρότερο του 1% των μελών του ταμείου και άρα δεν δικαιούνται εκπροσώπησης.
Επιπλέον, ο κ. Ξηρογιαννόπουλος δείχνει να γνωρίζει ελάχιστα τα περί του τρόπου λειτουργίας των άλλων βαθμίδων διαμεσολάβησης, οπότε θα είναι δύσκολο και το έργο του, εάν και όταν αναλάβει την «εκ περιπροπής» προεδρία της ΕΑΔΕ. Ευτυχώς, τώρα με την εφαρμογή της IDD, όλες οι βαθμίδες διαμεσολάβησης – πλην μεσιτών – ενοποιούνται σε αυτήν του πράκτορα, γεγονός το οποίο, ίσως, διευκολύνει λίγο το γνωστικό πεδίο του προέδρου του ΣΕΜΑ.

Μαρίνα Δρακάτου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης