Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling, Costello επιβεβαιώνουν την ισχυρή εποπτεία της Ελλάδας και μετά τη λήξη των Μνημονίων – Ελάφρυνση χρέους συνεχίζει να ζητά το ΔΝΤ

Regling, Costello επιβεβαιώνουν την ισχυρή εποπτεία της Ελλάδας και μετά τη λήξη των Μνημονίων – Ελάφρυνση χρέους συνεχίζει να ζητά το ΔΝΤ
Με διπλωματική ή μη γλώσσα οι πιστωτές της Ελλάδας υπενθυμίζουν τις υποχρεώσεις της
Το έδαφος για μια μακροχρόνια εποπτεία της Ελλάδας, παρά την «καθαρή έξοδο» από την εποχή των Μνημονίων, προλειαίνουν οι εκπρόσωποι των πιστωτών, φροντίζοντας να υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία τις υποχρεώσεις της χώρας.
Ειδικότερα, στο συνέδριο του Economist που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, σε «διπλωματική γλώσσα» υπενθύμισε ότι ο ESM είναι μακροπρόθεσμος εταίρος της Ελλάδας, γι’ αυτό και δεν θα «φύγει» μέχρι η χώρα να σταθεί στα πόδια της…



Ο ίδιος δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στην Ελλάδα ότι «είναι κρίσιμο να συνεχίσει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις και πέραν του προγράμματος».
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην «τρόικα», Declan Costello, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, τόνισε ότι το ισχυρό πλαίσιο εποπτείας και η παρακολούθηση των μεταρρυθμίσεων θα συνεχιστούν στην Ελλάδα, καθώς πρέπει να διασφαλιστεί ότι η χώρα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.



Ο Costello δήλωσε ότι «η Ελλάδα φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο», όμως «υπάρχουν πραγματικές προκλήσεις σχετικά με το αν θα καταφέρει η Ελλάδα να διασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα».
Τη ίδια ώρα, στη σταθερή θέση του ΔΝΤ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων επανέλαβε ο αναπληρωτής διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Philip Gerson.
«Έχουν επιτευχθεί πολλά στην Ελλάδα και η χώρα επωφελείται» αναγνώρισε σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist, σχολιάζοντας «αλλά στον μαραθώνιο, όταν περνάς τη γραμμή τερματισμού, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι.
Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να κινείται».
Όπως είπε οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν προκειμένου να στηριχθεί η ασθενής ανάπτυξη.
Αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος, ο Gerson επεσήμανε ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, η οικονομία δεν θα μπορέσει να ανακάμψει.
Παράλληλα, επανέλαβε την εκτίμηση του Ταμείου για ρυθμούς ανάπτυξης 2% φέτος, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί είναι «απογοητευτικοί» δεδομένης της βαθύτατης κρίσης, που προηγήθηκε.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης