Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +1,3% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +1,3% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις της Μεγάλης Βρετανίας αποδείχθηκαν ανώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία για τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (14/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της Μεγάλης Βρετανίας ενισχύθηκαν κατά +1,3% σε μηνιαία βάση, διευρύνοντας την άνοδο της τάξεως του +1,8% που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.
Μάλιστα, η άνοδος ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν η άνοδος των λιανικών πωλήσεων να περιοριστεί στο +0,5%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έοτυς, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +3,9%, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδος των τελευταίων μηνών, έναντι +1,4% τον Απρίλιο του 2018.
Τα παραπάνω στοιχεία υποδεικνύουν ότι η οικονομία αρχίζει σταδιακά να ανακάμπτει, μετά από τη σημαντική επιβράδυνση που σημείωσε στις αρχές του 2018, γεγονός που ανέβαλε την αύξηση επιτοκίων που σχεδίαζε η Τράπεζα της Αγγλίας.
Σημειώνεται ότι κατά την τελευταία συνεδρίασή της τον Μάιο, η Bank of England δεν προχώρησε σε αύξηση επιτοκίων, καθώς περίμενε να βεβαιωθεί ότι η βρετανική οικονομία ανακάμπτει από την επιβράδυνση των προηγούμενων μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης