Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Φρένο στις θυγατρικές εξωτερικού της Creta Farms από τις τράπεζες

tags :
Φρένο στις θυγατρικές εξωτερικού της Creta Farms από τις τράπεζες
Η νέα πολιτική των royalties και η πολιτική νοικοκυρέματος στις Εν Ελλάδι θυγατρικές
Πάγο στα μεγαλεπήβολα και άνευ αποτελέσματος μέχρι σήμερα σχέδια επέκτασης στο εξωτερικό της Creta Farms έβαλαν οι τράπεζες.
Και αυτό διότι διαπίστωσαν τεράστια διαρροή δαπανών χωρίς αποτέλεσμα επί πολλά έτη.
Έτσι πλέον η εταιρία είναι αναγκασμένη να προσαρμόσει τη στρατηγική της κόβοντας με το μαχαίρι την ίδρυση θυγατρικών εταιριών και επιλέγοντας τη διαδικασία των πατεντών των προϊόντων του ομίλου και σύναψη συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Creta Farms η συνεργασία στην Αυστραλία (Primo Meats) αποδίδει σημαντικά έσοδα από το 2015, ενώ αυτή στην Ισπανία (Argal) βελτίωσε τις επιδόσεις της από το 2017 αποδίδοντας ικανοποιητικά και εγγυημένα έσοδα.
Στις ΗΠΑ η θυγατρική δεν είχε απόδοση με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει ήδη η στρατηγική και να προκρίνεται η εκμετάλλευση των ευρεσιτεχνιών προκειμένου να προκύψουν ταμειακές ροές μέσω royalties.
Αξίζει να σημειωθεί ότι της πίεσης των τραπεζών η εταιρία τρέχει πρόγραμμα μείωσης στα κόστη και ενέργειες για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των θυγατρικών.
Η προσπάθεια εστιάζεται στη μείωση του μεταφορικού κόστους, στις ενεργειακές δαπάνες αλλά και τις πολιτικές που ακολουθούνται στις αγορές πρώτων υλών και ημιέτοιμων προϊόντων ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία άχρηστων αποθεμάτων που αποφέρουν ζημίες.
Σε ότι αφορά στις θυγατρικές ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της χοιροτροφικής μονάδας της «ΤΕΤΟΦΑΡΜΑ Α.Ε.» με προσθήκη και σφαγείων ώστε η εταιρία να διεισδύσει την αγορά του ψητοπωλείου λανσάροντας το γύρο «Εν Ελλάδι».
Παράλληλα εντός της φετινής χρονιάς η εταιρία πραγματοποιεί άνοιγμα και στην αγορά της πίττας λανσάροντας στο κανάλι του HO.RE.CA., μία καινοτομική σειρά «Εν Ελλάδι» πιτών ταψιού και σφολιατών με ζύμη και γέμιση «Εν Ελλάδι».
Τέλος η έκταση που διαθέτει η Φάρμα Θεσσαλίας και ουσιαστικά είναι μη παραγωγική θα ενοικιασθεί σε τρίτο επενδυτή για την ανάπτυξη φωτοβολταικού πάρκου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης