Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πτώση άνω των προσδοκιών κατά 4,1 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα πετρελαίου - Ανοδικά το αργό, στα 66,5 δολ.

ΗΠΑ: Πτώση άνω των προσδοκιών κατά 4,1 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα πετρελαίου - Ανοδικά το αργό, στα 66,5 δολ.
Πτώση μεγαλύτερη των προσδοκιών κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ 
Πτώση μεγαλύτερη των προσδοκιών κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενώ μειώθηκαν και τα αποθέματα βενζίνης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (13/6/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως την 8η Ιουνίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια μείωση κατά 2,7 εκατ. βαρέλια.
Χθες, το αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε μια αύξηση των αποθεμάτων κατά 833.000 βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,3 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια αύξηση κατά 443.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια αύξηση κατά 200.000 βαρέλια.
Οι αμερικανικές εισαγωγές υποχώρησαν κατά 563.000 βαρέλια την ημέρα.
Οι τιμές του πετρελαίου «έσβησαν» τις απώλειες και γύρισαν σε θετικό έδαφος μετά τα στοιχεία της ΕΙΑ, με το αμερικανικό αργό να καταγράφει άνοδο 0,3% στα 66,5 δολ. ανά βαρέλι, από 66,1 δολ. προηγουμένως.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης