Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά μίας εβδομάδας παραμένει ο χρυσός ενόψει Fed - Στο -0,08% και τα 1.298,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλά μίας εβδομάδας παραμένει ο χρυσός ενόψει Fed - Στο -0,08% και τα 1.298,30 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν την έκβαση από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα Τετάρτη (13/6) ο χρυσός, παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ημερών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την έκβαση από τη συνεδρίαση της Federal Reserve αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, η τιμή του συμβουλαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούσου καταγράφει απώλειες της τάξεως του -0,08% στα 1.298,30 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις 4 Ιουνίου του 2018.
Τα μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικης της Fed αναμένεται να αυξήσουν τα επιτόκια για δεύτερη φορά κατά το τρέχον έτος, με τους επενδυτές να αναζητούν πληροφοριές σχετικά με το αν θα υπάρξουν περαιτέρω αυξήσεις εντός του τρέχοντος έτους.
Η παραπάνω εξέλιξη διατηρεί το δολάριο σε ενισχυμένη θέση, καθώς το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,17% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 110,56 γεν, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,11% στις 93,93 μονάδες.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός επηρεάζεται σημαντικά από την πορεία του δολαρίου, καθώς το ισχυροποιημένο δολάριο καθιστά το πολύτιμο μέταλλο πειρσσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι καταγράφει πτώση της τάξεως οτυ -0,21% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 16,85 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η τιμή της πλατίνας υποχωρεί κατά -0,62% στα 895,90 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης