Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,3% για τον χρυσό, σε χαμηλό μιας εβδομάδας - Στα 1.299,40 δολ. ανά ουγγιά

Απώλειες 0,3% για τον χρυσό, σε χαμηλό μιας εβδομάδας - Στα 1.299,40 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες 0,3% έκλεισε ο χρυσός, υποχωρώντας σε χαμηλό άνω της μιας εβδομάδας
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (12/6/2018) ο χρυσός, υποχωρώντας μάλιστα σε χαμηλό άνω της μιας εβδομάδας, καθώς οι θετικές εξελίξεις μετά την ιστορική συνάντηση του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un, προσέφεραν στήριξη στο δολάριο, ασκώντας πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.
Ο Donald Trump και ο Kim Jong Un υπέγραψαν σήμερα κοινή δήλωση, συμφωνώντας να συνεχίσουν τις προσπάθειες και το διάλογο τόσο για την αποπυρηνικοποίηση όσο και για την εδραίωση της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο.
Στην κοινή αυτή δήλωση υπογραμμίζεται πως οι ΗΠΑ και η Β. Κορέα δεσμεύονται να εργαστούν από κοινού για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και για ένα σταθερό και ειρηνικό καθεστώς, ενώ παράλληλα αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας στη Βόρεια Κορέα.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται πλέον στις αυριανές αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται ευρέως ότι θα προβεί σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων - τη δεύτερη εντός του 2018 - ενώ οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το εάν θα μπορούσαν να υπάρξουν τρεις ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2018 - μετά από εκείνη του Μαρτίου - αντί για τις δύο που έχει ήδη προεξοφλήσει η αγορά.
Εξάλλου, σημερινά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον αμερικανικό πληθωρισμό ενισχύουν τις προσδοκίες για τρεις επιπλέον αυξήσεις.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) σημείωσε άνοδο 0,2% τον Μάιο του 2018 όσο και τον Απρίλιο, καθώς οι τιμές των τροφίμων παρέμειναν αμετάβλητες.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,2%, μετά από αύξηση 0,1% τον Απρίλιο.
Σε ετήσια βάση, ο δείκτης CPI αυξήθηκε κατά 2,8%, έναντι αύξησης 2,5% του Απριλίου, καταγράφοντας τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης από τις αρχές του 2012.
Ο δομικός CPI αυξήθηκε κατά 2,2% σε ετήσια βάση τον Μάιο.
Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης (PCE), ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό, σημείωσε ετήσια άνοδο 1,8% τον Απρίλιο του 2018, όσο και τον Μάρτιο.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με απώλειες 0,3% ή 3,80 δολ., στα 1.299,40 δολ. ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 4 Ιουνίου 2018.


Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,174 δολ.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης