Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δεν αναμένονται νέα κέρδη για το ευρώ παρά τα σχέδια της ΕΚΤ για το QE - Οι εκτιμήσεις 3 επενδυτικών οίκων

Δεν αναμένονται νέα κέρδη για το ευρώ παρά τα σχέδια της ΕΚΤ για το QE - Οι εκτιμήσεις 3 επενδυτικών οίκων
Στην άποψη ότι το ευρώ δεν θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ την Πέμπτη (14/6/2018) οπότε και αναμένεται να συζητηθεί το τέλος των νομισματικών μέτρων.
Το ενιαίο νόμισμα έχει ανακάμψει από τα πολιτικά σοκ κατά τις τελευταίες λίγες εβδομάδες διαπραγματευόμενο τη Δευτέρα στο 1,1790 δολ., καθώς οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν υπονοήσει ότι προετοιμάζονται για την τέλος της χαλαρής νομισματικής πολιτικής.
Αν και τέτοιες συζητήσεις κανονικά θα έπρεπε να δώσουν ώθηση στο ευρώ, οι αναλυτές δεν θα προβλέπουν ισχυρά κέρδη.
«Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν ισχυρά περιθώρια για ενδυνάμωση στη συνεδρίαση» δήλωσε στο CNBC μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο Todd Elmer της Citigroup και πρόσθεσε «αν δεν υπάρξει άμεση αλλαγή στην επικείμενη πολιτική, το ερώτημα είναι εάν η ΕΚΤ θα αρχίσει να σκιαγραφεί τον τελικό οδικό χάρτη για την έξοδο από την ευνοϊκή νομισματική πολιτική».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το τρέχον ράλι στο ευρώ αφορά περισσότερο την αναπροσαρμογή των short θέσεων και όχι τις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αλλάξει την πολιτική της.
Αλλά η απόδοση του νομίσματος φαίνεται να επισκιάζεται από τις πολιτικές εξελίξεις.
Εν τω μεταξύ, ο Anatoli Annenkov από την Societe Generale επισημαίνει ότι η ΕΚΤ θα έχει «έναν σίγουρο αλλά επιφυλακτικό τόνο» την Πέμπτη, αλλά μια ανακοίνωση για το πώς θα καταργηθεί το QE δεν αναμένεται πριν τον Ιούλιο.
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι εάν μια ανακοίνωση έρθει πολύ νωρίς, η ΕΚΤ θα αντιμετωπίσει ερωτήματα αξιοπιστίας.
Ο Stefan Kipar οικονομολόγος της BayernLB είπε επίσης στο CNBC ότι προβλέπει ανακοίνωση τον επόμενο μήνα και όχι την Πέμπτη.
«Αναμένουμε ότι αυτό θα είναι μια μικρή απογοήτευση για το ευρώ.
Έτσι το ενιαίο νόμισμα θα χάσει κάποια από τα πρόσφατα κέρδη του έναντι του δολαρίου» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης