Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,3% για το β΄ τρίμηνο 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,3% για το β΄ τρίμηνο 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Τράπεζας της Γαλλίας για τον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε στις 100 μονάδες τον Μάιο 2018
Οριακή επιτάχυνση στην ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (11/6), με τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να αναμένουν άνοδο της δραστηριότητας κατά τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, η Bank of France εκτιμά ότι η γαλλική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 0,3% για το δεύτερο τρίμηνο, έναντι 0,2% το προηγούμενο τρίμηνο, διατηρώντας αμετάβλητες τις αρχικές εκτιμήσεις της.
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Τράπεζας της Γαλλίας για τον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε περαιτέρω στις 100 μονάδες τον Μάιο 2018, έναντι 102 μονάδων τον Απρίλιο, με τις επιχειρήσεις ωστόσο να αναμένουν σημαντική ανάκαμψη τον Ιούνιο.
Παράλληλα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών επίσης υποχώρησε τον Μάιο, και συγκεκριμένα στις 101 μονάδες, έναντι 102 μονάδων προηγουμένως, ενώ οι επιχειρήσεις αναμένουν άνοδο κατά το ερχόμενο διάστημα.
Σε ότι αφορά τον κατασκευαστικό κλάδο, ο δείκτης ενισχύθηκε στις 105 μονάδες για τον ίδιο μήνα, έναντι 104 μονάδων τον Απρίλιο, με τη δραστηριότητα να παραμένει αυξημένη και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης