Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ενισχύθηκαν κατά +4,1% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Μάιο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Κίνα: Ενισχύθηκαν κατά +4,1% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Μάιο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσαν οι τιμές παραγωγού στην Κίνα για τον Μάιο του 2018, δεχόμενες ώθηση από τις υψηλότερες τιμές στα εμπορευματα, με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως να διατηρεί τη δυναμική της παρά τις εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού της χώρας ενισχύθηκε κατά +4,1% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2017, έναντι ετήσιας ανόδου +3,4% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα, εν μέσω της πρόσφατης ανόδου στις τιμές των εμπορευμάτων.
Παράλληλα, όπως ανέφερε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά +0,4% σε μηνιαία βάση, ανακάμπτοντας από την πτώση του -0,2% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Μάλιστα, τα παραπάνω αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ετήσια άνοδο της τάξεως του +3,9%, ενώ παράλληλα αναμένεται ότι θα υπάρξει περαιτέρω άνοδος και τον ερχόμενο μήνα.
Η άνοδος στις τιμές παραγωγού θα μπορούσε επίσης να ενισχύσει και τα κέρδη των κινεζικών βιομηχανικών εταιρείων, τα οποία αυξήθηκαν με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων έξι μηνών κατά τον Απρίλιο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης