Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αμερικανοί διπλωμάτες στην Κούβα αρρωσταίνουν μυστηριωδώς - Εξηγήσεις ζητά η Ουάσιγκτον από την Αβάνα

Reuters: Αμερικανοί διπλωμάτες στην Κούβα αρρωσταίνουν μυστηριωδώς - Εξηγήσεις ζητά η Ουάσιγκτον από την Αβάνα
Δύο διπλωματικοί υπάλληλοι της πρεσβείας στην Κούβα έχουν συμπτώματα παρόμοια με εκείνα των 24 διπλωματών και μελών των οικογενειών τους που αρρώστησαν μυστηριωδώς το 2017
Αμερικανοί διπλωμάτες της πρεσβείας στην Κούβα και οι οικογένειες τους μεταφέρονται σε νοσοκομεία με συμπτώματα που οι γιατροί αδυνατούν να προσδιορίσουν τα αίτια τους.
Τα περίεργα περιστατικά έχουν προκαλέσει αμηχανία στην κυβέρνηση της Κούβας καθώς η Ουάσιγκτον κατηγορεί πλέον την Αβάνα για «συνεχή απροσδιόριστα περιστατικά που ξεκίνησαν να πλήττουν το προσωπικό της πρεσβείας από το 2016».
Όπως αναφέρει το Reuters, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι δύο διπλωματικού υπάλληλοι της πρεσβείας στην Κούβα είχαν συμπτώματα παρόμοια με εκείνα των 24 διπλωματών και μελών των οικογενειών τους που αρρώστησαν μυστηριωδώς το 2017.
Το γεγονός οδήγησε τότε σε διπλωματικό επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα την απέλαση 17 Κουβανών διπλωματών από την Ουάσινγκτον.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν επίσης ταξιδιωτική οδηγία για τους πολίτες προκειμένου να αποφεύγουν την Κούβα.
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε τις ενέργειες αυτές πολιτικά υποκινούμενες επισημαίνοντας ότι «μετά από ένα χρόνο έρευνας σε Κούβα και ΗΠΑ δεν υπάρχουν επιστημονικά συμπεράσματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης