Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Γερμανία και Γαλλία αδυνατούν να καταλήξουν σε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη

Reuters: Γερμανία και Γαλλία αδυνατούν να καταλήξουν σε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη
Οι υπουργοί οικονομικών Le Maire και Scholz συναντήθηκαν στο Παρίσι σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις διαφορές τους
Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν σημειώσει πρόοδο, αλλά δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει σε ένα χάρτη πορείας για τις μεταρρυθμίσεις της ευρωζώνης, ανέφεραν γαλλικοί και γερμανοί αξιωματούχοι στο Reuters, αφού οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών μετά τη συνάντησή στο Παρίσι.
Ο Γάλλος Πρόεδρος Em. Macron και η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel υποσχέθηκαν να παρουσιάσουν κοινή πρόταση μεταρρύθμισης σε σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 27-28 Ιουνίου, ωστόσο οι διαφορές σε θέματα ευρωζώνης και τραπεζικής ρύθμισης παραμένουν.
Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ζώνης του ευρώ διαφέρουν ως προς τον τρόπο εξισορρόπησης καθώς ο Macron ζητά περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη ενώ η Merkel επιμένει οτι οι φορολογούμενοι στις πλουσιότερες χώρες δεν θα πρέπει να καταλήγουν να πληρώνουν για κυβερνητικές αποτυχίες σε φτωχότερες χώρες.
Ο γάλλος υπουργός οικονομικών Bruno Le Maire συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του, Olaf Scholz, στο Παρίσι το Σάββατο (9/6) σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις διαφορές τους.
«Συζητήσαμε όλα τα εκκρεμή ζητήματα και πραγματοποιήσαμε ουσιαστική πρόοδο, ανταλλάσσοντας έγγραφα και συζητώντας επί μακρόν», δήλωσε ένας Γάλλος αξιωματούχος. «Έχουμε ακόμα κάποια δουλειά να κάνουμε πριν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε ένα χάρτη πορείας» υπογράμμισε η ίδια πηγή.
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε:
«Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο με τους γάλλους φίλους μας προς μια πρόταση μεταρρύθμισης στην Ευρωζώνη και θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες μας την επόμενη εβδομάδα».
Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ Olaf Scholz πρότεινε τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού συστήματος ασφάλισης των ανέργων ώτσε να καταστεί η ευρωζώνη πιο ανθεκτική στις μελλοντικές οικονομικές κρίσεις. Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός θέλει επίσης να εισαγάγει φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης