Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε «θέσεις μάχης» εναντίον του Trump Γαλλία και Γερμανία - Στηρίζουν το ανακοινωθέν των G7

Σε «θέσεις μάχης» εναντίον του Trump  Γαλλία και Γερμανία - Στηρίζουν το ανακοινωθέν των G7
Γαλλία και Γερμανία εκφράζουν την υποστήριξή τους στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής των G7 στον Καναδά, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διάσκεψη
Επισήμως «μέτωπο» εναντίον του Αμερικανού προέδρου Donald Trump συστήνουν Γερμανία και Γαλλία εκφράζοντας την υποστήριξη τους στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου των G7.    
Η Γερμανία εξακολουθεί να υποστηρίζει το ανακοινωθέν της συνόδου της ομάδας των κρατών-μελών των G7 που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά, παρά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου ν’ αποσύρει την υποστήριξή του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στο Βερολίνο.
«Η Γερμανία υποστηρίζει το ανακοινωθέν που συμφωνήθηκε από κοινού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Steffen Seibert.
Η Γαλλία και η Ευρώπη διατηρούν την υποστήριξή τους στο τελικό ανακοινωθέν της διάσκεψης των χωρών-μελών G7 κι όποιος αποχωρεί από τις δεσμεύσεις της διάσκεψης δείχνει την «έλλειψη συνάφειας και την ασυνέπειά του» δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.
Η δήλωση αυτή έγινε σε αντίδραση για την χθεσινή ανακοίνωση (9/6/2018) του Αμερικανού προέδρου, ότι αποχωρεί από το κοινό ανακοινωθέν της G7 που συντάχθηκε στην λήξη των εργασιών της διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά.
«Η διεθνής συνεργασία δεν μπορεί να εξαρτάται από τον θυμό κι από τις καυστικές δηλώσεις.
Ας είμαστε σοβαροί» δήλωσε ο Γάλλος αξιωματούχος υπό το καθεστώς  της ανωνυμίας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης