Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Κατά του προστατευτισμού ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Abe - Δεν εξυπηρετεί καμία χώρα

Reuters: Κατά του προστατευτισμού ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Abe - Δεν εξυπηρετεί καμία χώρα
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός χαιρέτισε τη συνάντηση Trump - Kim και είπε ότι ελπίζει να βρεθούν λύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ και τους Ιάπωνες πολίτες που έχουν απαχθεί από τη Βόρεια Κορέα
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe δήλωσε ότι καμία χώρα δεν ωφελείται από τον προστατευτισμό και ότι όλα τα μέτρα θα πρέπει να εναρμονίζονται με τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου μετά τη Σύνοδο των G7, όπως μεταδίδει το Reuters.
O Αbe υποστήριξε ότι υπήρχαν και στιγμές έντονης διαμάχης στη Σύνοδο, η οποία επικεντρώθηκε στο εμπόριο.
Ο Trump επέβαλε την περασμένη εβδομάδα δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τον Καναδά και την ΕΕ και ούτε η Ιαπωνία εξαιρείται από αυτούς παρά τη στενή της σχέση σε θέματα ασφάλειας με τις ΗΠΑ.
Ο Trump απείλησε επίσης να αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ιαπωνία, μία κίνηση που οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες επέκριναν δριμύτατα.
Ο Abe υποστήριξε ότι η αγωνία και η δυσαρέσκεια με την παγκοσμιοποίηση θα οδηγήσει σε προστατευτισμό και θα εντείνει τις συγκρούσεις μεταξύ κρατών.
"Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο, το να έχουμε αλλαγές που περιορίζουν το εμπόριο δεν θα είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας" εξήγησε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.
Ο Abe είπε επίσης ότι η G7 εξέφρασε τη στήριξή της προς τον Trump εν όψει της συνάντησής του με τον Kim Jong Un στη Σιγκαπούρη την Τρίτη 12/6.
Σύμφωνα με τον ίδιο η Ιαπωνία είναι πρόθυμη να παράσχει οικονομική βοήθεια προς την Πιονγκγιάνγκ  αν τα ζητήματα του βαλλιστικού και πυρηνικού της προγράμματος και της απαγωγής Ιαπώνων πολιτών από τη Β. Κορέα, επιλυθούν.
"Φυσικά το πρόβλημα της Βόρειας Κορέας δεν θα λυθεί τόσο εύκολα, αλλά ελπίζουμε αυτή η ιστορική σύνοδος με τις ΗΠΑ να είναι επιτυχημένη και να υπάρξει πρόοδος στα θέματα των πυρηνικών πυραύλων και των απαγωγών" ανέφερε ο Abe.
Για το θέμα των απαγωγών πρόσθεσε, πάντως, ότι δεν αρκεί η σύνοδος Trump - Kim και θα πρέπει να γίνουν απευθείας συνομιλίες ανάμεσα στο Τόκυο και την Πιονγκγιάνγκ.
Ο Abe έχει δεσμευτεί να λύσει το θέμα με τις απαγωγές Ιαπώνων από Βορειοκορεάτες που έγιναν δεκαετίες πριν, καθώς το θεωρεί προσωπικό του στοίχημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης