Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η ΚΙΑ ανακαλεί πάνω από 500.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, εξαιτίας προβλήματος στους αερόσακους

Reuters: Η ΚΙΑ ανακαλεί πάνω από 500.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, εξαιτίας προβλήματος στους αερόσακους
H ανάκληση ήρθε μετά από μία ανακοίνωση της Διοίκησης Ασφάλειας της Κίνησης σε Αμερικάνικους Αυτοκινητόδρομους ότι ερευνά τους λόγους που δεν άνοιξαν οι αερόσακοι σε αμάξια της ΚΙΑ και της θυγατρικής της Hyundai Motors
Η ΚΙΑ Motors ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει 507.000 οχήματα στις ΗΠΑ, εξαιτίας ενός ηλεκτρονικού προβλήματος, που μπορεί να έχει ως συνέπεια να μην λειτουργήσουν οι αερόσακοι σε περίπτωση σύγκρουσης, όπως μεταδίδει το Reuters.
H ανάκληση ήρθε μετά από μία ανακοίνωση της Διοίκησης Ασφάλειας της Κίνησης σε Αμερικάνικους Αυτοκινητόδρομους ότι ερευνά τους λόγους που δεν άνοιξαν οι αερόσακοι σε αμάξια της ΚΙΑ και της θυγατρικής της Hyundai Motors, με συνέπεια να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι και άλλοι έξι να τραυματιστούν.
Οι δύο κορεάτικες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη ανακαλέσει 1,1 εκ. οχήματα, εξαιτίας αυτών των δυστυχημάτων.
Η εταιρία ΚΙΑ υποστήριξε ότι κάποιο ηλεκτρονικό πρόβλημα εμπόδισε τους αερόσακους να ανοίξουν και ότι συνεργάζεται με τον επίσημο προμηθευτή της για την επίλυσή του.
Η Hyundai ανακάλεσε 154 χιλιάδες οχήματα Sonatas στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2018 και άλλες 425 χιλιάδες τον Απρίλιο του 2018 για τον ίδιο λόγο.
Η Hyundai ανακοίνωσε επίσης τον Μάρτιο του 2018 ότι είναι ενήμερη για δύο θανάτους σε οχήματά της σε μετωπικές συγκρούσεις με μεγάλη ταχύτητα.
Το 2016 η Fiat είχε ανακαλέσει με τη σειρά της 1,4 εκ. αυτοκίνητα για ανάλογα προβλήματα με τους αερόσακους.
Τον Μάρτιο του 2018 ζητήθηκε και από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να διενεργήσουν ελέγχους στα συστήματα των αερόσακών τους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης