Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για τον χρυσό, στα 1.302,70 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 0,3%

Οριακές απώλειες για τον χρυσό, στα 1.302,70 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 0,3%
Με οριακές απώλειες έκλεισε ο χρυσός, ενώ στο σύνολο της εβδομάδας κατέγραψε κέρδη περίπου 0,3%
Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα (8/6/2018) ο χρυσός, καθώς το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν με ανησυχία την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και στους βασικούς τους εταίρους, καθώς ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής των G7 στον Καναδά.
Οι συνομιλίες στη Σύνοδο των G7 αναμένεται να είναι ιδιαίτερα τεταμένες, με την αντιπαράθεση να αναμένεται να εστιαστεί στην πολιτική που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, σε θέματα εμπορίου και συγκεκριμένα, στην επιβολή δασμών στην εισαγωγή χάλυβα και αλουμινίου.
Το δολάριο απομακρύνθηκε σήμερα από τα χαμηλά τριών εβδομάδων στα οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, βρίσκοντας στήριξη στις προσδοκίες για μια νέα αύξηση των επιτοκίων - τη δεύτερη εντός του 2018 - από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) την ερχόμενη εβδομάδα.
Μετά τα θετικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί για την οικονομία των ΗΠΑ, η Fed θα μπορούσε πλέον να λάβει μια πιο επιθετική στάση σε ό,τι αφορά τη νομισματική της πολιτική.
Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν, εν τω μεταξύ, να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το εάν θα μπορούσαν να υπάρξουν τρεις ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2018 - μετά από εκείνη του Μαρτίου - αντί για τις δύο που έχει ήδη προεξοφλήσει η αγορά.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με οριακές απώλειες 30 σεντς, στα 1.302,70 δολ. ανά ουγγιά.


Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,176 δολ.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Στο σύνολο της εβδομάδας, ο χρυσός κατέγραψε κέρδη περίπου 0,3%.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται και στην ιστορική συνάντηση ανάμεσα στον Trump και στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, την Τρίτη (12/6).
Ο Trump αναμένεται να αναχωρήσει νωρίς αύριο (9/6) από τον Καναδά για τη Σιγκαπούρη, προκειμένου να ετοιμαστεί για τη σύνοδο κορυφής.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης