Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Council on Foreign Relations: Να μην υποτιμάται η δυνατότητα της Ρωσίας να επηρεάσει τη συνάντηση Trump - Kim

Council on Foreign Relations: Να μην υποτιμάται η δυνατότητα της Ρωσίας να επηρεάσει τη συνάντηση Trump - Kim
Οι ισχυρές σχέσεις Ρωσίας - Βόρειας Κορέας προσδίδουν στη Μόσχα κομβικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα 
Το Κρεμλίνο δεν συμμετέχει στις συζητήσεις για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας - αλλά δεδομένων της μακροχρόνιας σχέσεις της με την Πιονγκγιάνγκ, η Μόσχα πιθανώς δεν μπορεί να αγνοηθεί σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη ειρηνευτική συμφωνία.
«Παρά το σχετικά χαμηλό δημόσιο προφίλ της ως παίκτης στις διαπραγματεύσεις της Βόρειας Κορέας, δεν πρέπει να υποτιμάται η δυνατότητα της Ρωσίας να παρέμβει στη διαδικασία», δήλωσε η Elizabeth Economy από το Council on Foreign Relations.
Σύμφωνα με την ίδια, η κυβέρνηση του Vladimi Putin διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο ως παρασκηνιακός διαπραγματευτής και κατά συνέπεια δεν πρέπει να παραγκωνιστεί στις διαπραγματεύσεις για πυρηνικά.
Ο Putin έχει τις κεραίες του στη Πιονγιάνγκ όσο και στη Σεούλ, χάρη στις μακροχρόνιες σταθερές σχέσεις και με τις δύο χώρες.
Η Μόσχα προσπάθησε στο παρελθόν να διαδραματίσει τον ρόλο του έντιμου μεσολαβιτή, προωθώντας τη δια-κορεατική διπλωματία.
Μέρες μετά την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Sergei Lavrov, στη Βόρεια Κορέα, το Κρεμλίνο κάλεσε τον Kim Jong Un στη Μόσχα.
Όπως η Κίνα, έτσι και η Μόσχα έχει τα δικά της συμφέροντα στην Κορεατική Χερσόνησο και θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το πώς θα επηρεάσουν τους στόχους της, οι συνομιλίες της επόμενης εβδομάδας μεταξύ του Προέδρου Donald Trump και του Kim.
Αυτή την εβδομάδα, ο Putin επαίνεσε την απόφαση του Trump να πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση με τον Kim στις 12 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης