Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Οι μονομερείς κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας είναι αντιπαραγωγικές και δεν επιλύουν τα προβλήματα

tags :
Putin: Οι μονομερείς κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας είναι αντιπαραγωγικές και δεν επιλύουν τα προβλήματα
Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι οι μονομερείς κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας αποτελούν έναν τρόπο ώστε να περιοριστεί η Ρωσία
Ως «αντιπαραγωγικές» χαρακτήρισε τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας ο πρόεδρος της χώρας, Vladimir Putin, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που πραγματοποίησε αναφορικά με τη στάση της Μόσχας σε εσωτερικά και περιφερειακά ζητήματα.
Ειδικότερα, ο ρώσος πρόεδρος, ο οποίος απάντησε σε μία σειρά ερωτήσεων από πολίτες της χώρας, τόνισε ότι οι κυρώσεις είναι αντιπαραγωγικές, ότι «δεν επιλύουν τα προβλήματα», ενώ πρόσθεσε παράλληλα ότι αποτελούν έναν τρόπο ώστε να περιοριστεί η Ρωσία.
«Ο φόβος μίας αμοιβαίας καταστροφής θα έπρεπε να εμποδίζει τις παγκόσμιες δυνάμεις από το να επιτεθούν η μία στην άλλη και να προκαλέσουν έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο», σχολίασε ο ρώσος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι «η συνειδητοποίηση ότι ένας Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος θα μπορούσε να είναι το τέλος του πολιτισμού θα πρέπει να μας εμποδίζει από το να πραγματοποιούμε επικίνδυνα βήματα παγκοσμίως».
Σημειώνεται ότι η Ρωσία παραμένει υπό τις οικονομικές κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και άλλες χώρες, μετά την προσάρτηρη της Κριμαίας το 2014, καθώς και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ανατολική Ουκρανία.
«Η Δύση βλέπει τη Ρωσία ως απειλή και ανταγωνιστή αλλά αυτή η προσέγγιση αποτελεί λάθος», τονίζει ο ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η Ρωσία πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της».
Σε ότι αφορά την οικονομία της χώρας, ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι αυτή κινείται «προς τη σωστή κατεύθυνση», ενώ ανέφερε επίσης τον χαμηλό πληθωρισμό, τις αυξημένες ξένες επενδύσεις, την άνοδο του πρσδόκημου ζωής και των εισοδημάτω ως σημάδια οικονομικής και κοινωνικής βελτίωσης.
Ωστόσο, ο ίδιος αναγνώρισε ότι η οικονομική βελτίωση «δεν έχει γίνει ακόμα αισθητή από όλους», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο ζήτημα των τιμών στο πετρέλαιο, διευκρινίζοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα από την πλευρά της Μόσχας, τα οποία θα σταθεροποιήσουν την κατάσταση στην ενεργειακή αγορά, μετά την απροσδόκητη άνοδο που έχει σημειωθεί στις τιμές του πετρελαίου κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης