Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Αμετάβλητο στα 5 δισ. ευρώ παρέμεινε το εμπορικό έλλειμμα της χώρας για τον Απρίλιο 2018

Γαλλία: Αμετάβλητο στα 5 δισ. ευρώ παρέμεινε το εμπορικό έλλειμμα της χώρας για τον Απρίλιο 2018
Παρά το επίμονο εμπορικό έλλειμμα της Γαλλίας, τα στοιχεία αποδείχθηκαν ελαφρώς καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Αμετάβλητο παρέμεινε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Γαλλίας για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του τελωνείου της χώρας, καθώς η αύξηση των εξαγωγών αντισταθμίστηκε για ακόμα έναν μήνα από την άνοδο των εισαγωγών.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της Γαλλίας ενισχύθηκαν κατά +3% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2018, την ίδια στιγμή που η αντίστοιχη άνοδος για τις εισαγωγές της χώρας διαμορφώθηκε στο +2,5%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα της χώρας να παραμείνει σταθερό στα 5 δισ. ευρώ, με τα αποτελέσματα ωστόσο να αποδεικνύονται ελαφρώς καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν διεύρυνση του ελλείμματος στα 5,1 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Γαλλίας, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε στα 1,1 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του 2018, έναντι 600 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο, προσαρμοσμένο σε εποχιακές διακυμάνσεις.
Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας, η επιδείνωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών οφειλόταν στο χαμηλότερο πλεόνασμα που σημειώθηκε στον κλάδο υπηρεσιών, την ίδια στιγμή που έλλειμμα στον τομέα των αγαθών και το πλεόνασμα των πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων παρείμεναν σχεδόν αμετάβλητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης