Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Η Ελλάδα καθυστερεί για λίγους μήνες την έκδοση ομολόγου λόγω Ιταλίας

Reuters: Η Ελλάδα καθυστερεί για λίγους μήνες την έκδοση ομολόγου λόγω Ιταλίας
Όπως μεταδίδει το Reuters, η επόμενη έκδοση ελληνικού ομολόγου θα πραγματοποιηθεί μετά την έξοδο από το μνημόνιο
Τα σχέδια της για νέα έκδοση ομολόγου αναβάλει η ελληνική κυβέρνηση λόγω της αναταραχής που προκάλεσε στην αγορά η ιταλική κρίση.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters, η Ελλάδα έχει αποφασίσει να αναβάλλει για λίγους μήνες τα σχέδια της για τη νέα έκδοση ομολόγων λόγω του αυξημένου πολιτικού κινδύνου στην Ιταλία που έχει ταράξει τις αγορές ομολόγων στην ευρωζώνη.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ελλάδα αναμενόταν να προχωρήσει σε νέα έκδοση ομολόγου -πιθανότατα το πρώτο 10ετές έπειτα από μια δεκαετία- αυτό το καλοκαίρι και κατά προτίμηση πριν τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο.
Ωστόσο, Έλληνες αξιωματούχοι δήλωσαν στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι τα σχέδια αυτά ίσως αναβληθούν έως τον Φθινόπωρο, οπότε και η Ελλάδα ελπίζει να έχει εξασφαλίσει περαιτέρω ελάφρυνση χρέους.
«Εξετάζουμε την πιθανότητα μιας έκδοσης πριν το τέλος του προγράμματος διάσωσης.
Μετά όμως την τελευταία αναταραχή δεν αναμένεται να συμβεί (η έκδοση ομολόγου)» δήλωσε Έλληνες αξιωματούχος.
Η Αθήνα έχει αποπληρωμές χρέους 15 δισ. ευρώ πριν το τέλος του 2019, με τους Έλληνες αξιωματούχους να υποστηρίζουν ότι μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες έως το 2020, χωρίς να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου, κυρίως στο απόθεμα (cash buffer) που έχει δημιουργήσει.
Για τη μετα-μνημόνιο περίοδο, η Ελλάδα δεν θέλει να ζητήσει προληπτική γραμμή πίστωσης.
Η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων τα επόμενα χρόνια και έχει δημιουργήσει ένα απόθεμα με δάνεια που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί και χρήματα που έχουν αντληθεί από τις αγορές.
«Έχοντας ένα ισχυρό μαξιλάρι ρευστότητας, μπορούμε να περιμένουμε να κάνουμε την επόμενη κίνηση μας στη μετα-μνημόνιο εποχή.
Εξάλλου, θα υπάρξει απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους» δήλωσε ο Έλληνας αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης