Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ο χρυσός παρά την πτώση του αμερικανικού δολαρίου - Στο -0,21% και τα 1.294,78 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υποχωρεί ο χρυσός παρά την πτώση του αμερικανικού δολαρίου - Στο -0,21% και τα 1.294,78 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται σε τροχιά ώστε να καταγράψει την τέταρτη συνεχόμενη ημερήσια πτώση του
Συνεχίζεται για τέταρτη συνεχόμενη μέρα η πτώση του χρυσού, ο οποίος παραμένει κάτω από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά, παρά το γεγονός ότι το αμερικανικό δολάριο καταγράφει πτώση έναντι των υπόλοιπων σημαντικών νομισμάτων.
Ειδικότερα, περί τη 1:53 μ.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,21% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.294,78 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,25% στις 93,62 μονάδες.
Η αποκλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων έχει απομακρύνει τους επενδυτές από το πολύτιμο μέταλλο, το οποίος συνήθως λειτουργεί ως «καταφύγιο» σε περιόδους αυξημένης αστάθειας.
Παράλληλα, οι προσδοκίες της αγοράς για αύξηση επιτοκίων από τη Federal Reserve κατά την συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας παρέχει στήριξη προς το αμερικανικό νόμισμα, εμποδίζοντας την ανάκαμψη του χρυσού.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι ενισχύεται κατά +0,10% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 16,56 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η πλατίνα καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,13% στα 902,50 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης