Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 2 εβδομάδων το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις δηλώσεις Praet (ΕΚΤ), στο +0,42% και τα 1,1760 δολ.

Σε υψηλά 2 εβδομάδων το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις δηλώσεις Praet (ΕΚΤ), στο +0,42% και τα 1,1760 δολ.
Το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τις 23 Μαΐου του τρέχοντος έτους
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων σκαρφάλωσε σήμερα (6/6) το ευρώ, δεχόμενο ώθηση από τις δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου της ΕΚΤ, Peter Praet, ο οποίος τόνισε ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνης κινείται στο σωστό δρόμο ώστε να πλησιάσει τον στόχο της τράπεζας.
Ειδικότερα, περί τις 11:39 π.μ. το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης ενισχύεται κατά +0,38% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, στα 1,1757 δολ. ενώ νωρίτερα είχε σκαρφαλώσει ακόμα και στα 1,1760 δολ. τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τις 23 Μαΐου του τρέχοντος έτους.
«Τα σημάδια δείχνουν ότι η σύγκλιση του πληθωρισμού προς τον στόχο μας έχει βελτιωθεί και τόσο η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και το γεγονός ότι η δυναμική αυτή είναι αυξανόμενη επηρεάζοντας τη διαμόρφωση των μισθών στηρίζει την εμπιστοσύνη μας ότι ο στόχος θα φτάσει κοντά στο 2% μεσοπρόθεσμα» δήλωσε ο Praet στο Βερολίνο.
«Οι λιγότερες προσδοκίες της αγοράς για την περαιτέρω επέκταση του προγράμματος συνοδεύονται από προσδοκίες για τον πληθωρισμό που είναι όλο και πιο συνεπείς με τον στόχο μας», υπογράμμισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, προσθέτοντας ότι «την επόμενη εβδομάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο θα πρέπει να αξιολογήσει αν η πρόοδος μέχρι στιγμής ήταν αρκετή ώστε να δικαιολογείται η σταδιακή χαλάρωση των καθαρών αγορών μας».
Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Πέμπτη (14/6/2018).
Παράλληλα, το ευρώ σκαρφάλωσε σε υψηλά δύο εβδομάδων απέναντι και στο γεν Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα στο +0,68% και τα 129,45 γεν, ενώ μικρότερη είναι η άνοδος απέναντι στη στερλίνα, και συγκεκριμένα στο +0,14% και τις 0,8759 στερλίνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης