Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Ενισχύθηκαν κατά +1,7% οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο 2018

Eurostat: Ενισχύθηκαν κατά +1,7% οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο 2018
Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2018, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%
Συνεχίστηκε για ακόμα έναν μήνα η άνοδος των λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (5/6) στοιχεία της Eurostat, διατηρώντας την σχετική τάση των τελευταίων τριών μηνών.
Ειδικότετα, οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης ενισχύθηκαν κατά +0,1% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2018, διευρύνοντας την άνοδο της τάξεως του +0,4% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,7%, δεχόμενες ώθηση από τον τομέα των μη εδώδιμων προϊόντων.
Οι πωλήσεις των μη εδώδιμων προϊόντων ενισχύθηκαν κατά +3,2% σε ετήσια βάση, ενώ η άνοδος στις πωλήσεις τροφίμων, ποτών και προϊόντων καπνού διαμορφώθηκε στο +0,4%.
Στον αντίποδα, οι πωλήσεις καυσίμων για τα οχήματα υποχώρησε κατά -0,8% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -0,7%.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κλάδος λιανικών πωλήσεων ενισχύθηκε κατά +0,2% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2018 και κατά +1,7% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2017.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος καταγράφηκε σε Ρουμανία (+7,4%) και Πολωνία (+6,6%) ενώ αντίθετα οι μεγαλύτερες πτώσεις σημειώθηκαν σε Βέλγιο (-1,5%) και Μάλτα (-3,1%).



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης