Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Υποχώρησε στις 54,1 μονάδες ο κλάδος υπηρεσιών τον Μάιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

tags :
Ρωσία: Υποχώρησε στις 54,1 μονάδες ο κλάδος υπηρεσιών τον Μάιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση του κλάδου υπηρεσιών της Ρωσίας στις 55,2 μονάδες, έναντι 55,5 μονάδων τον Απρίλιο 2018
Επιβράδυνση σημείωσε η ανάπτυξη του κλάδου υπηρεσιών της Ρωσίας για τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (5/6) στοιχεία της Markit, παραμένοντας ωστόσο αρκετά υψηλότερα από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία χωρίζει τη συρρίκνωση από την ανάπτυξη.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 54,1 μονάδες, έναντι 55,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τα στοιχεία να μην καταφέρνουν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η πτώση του δείκτη να περιοριστεί στις 55,2 μονάδες.
Παρά το γεγονός ότι οι νέες παραγγελίες του κλάδου υπηρεσιών παρέμειναν ενισχυμένες, οι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν περισσότερο υποτονικοί σε σύγκριση με τα τέλη του προηγούμενου έτους.
Σε ότι αφορά τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ο σχετικός υποδείκτης περιορίστηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα, δείγμα των ασθενέσθερων πιέσεων στη χωρητικότητα.
Ο πληθωρισμός των τιμών των εισροών στον κλάδο υπηρεσιών ήταν ο δεύτερος ταχύτερος από τον Αύγουστο του 2016, γεγονός που οφείλεται ως επί το πλείστον στους υψηλούς μισθούς και τις τιμές καυσίμων, ενώ ο πληθωρισμός των τιμών παραγωγού υποχώρησε από τα υψηλά 38 μηνών στα οποία βρέθηκε τον περασμένο μήνα.
Τα παραπάνω στοιχεία διαμόρφωσαν τον σύνθετο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος, στον οποία συμπεριλαμβάνεται και ο κλάδος της μεταποίησης, στις 53,4 μονάδες, έναντι 54,9 μονάδων τον Απρίλιο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης