Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία αυξάνει την παραγωγή χρυσού - Απειλεί την Αυστραλία και το... δολάριο

Η Ρωσία αυξάνει την παραγωγή χρυσού - Απειλεί την Αυστραλία και το... δολάριο
Η Ρωσία αυξάνει την παραγωγή χρυσού - Απειλεί την Αυστραλία και το... δολάριο
Η πώληση κρατικών αμερικανικών ομολόγων από τη Μόσχα τα τελευταία έξι χρόνια δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν.



Ωστόσ οι πολύ πιο επιθετικές αγορές χρυσού την ίδια χρονική περίοδο, μάλλον σημαίνει πως η Ρωσία κάνει  ό,τι μπορεί για να προετοιμαστεί για τη στιγμή που το δολάριο δεν είναι πλέον το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.



Αυτό που ίσως είναι ακόμα πιο αξιοπερίεργο είναι ότι ο ρυθμός συσσώρευσης χρυσού από τη Ρωσία δεν είναι πλέον ικανοποιητικός και σύμφωνα με το Russia Today, οι μεγάλες ρωσικές εταιρείες εξόρυξης χρυσού σχεδιάζουν να διπλασιάσουν την παραγωγή τους.
Μια τέτοια αύξηση θα έκανε τη Ρωσία τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό του πολύτιμου μετάλλου στον κόσμο.
Ενώ η Ρωσία είναι σήμερα ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο μετά την Αυστραλία και την Κίνα, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει σε λιγότερο από μια δεκαετία, σύμφωνα με τον Mikhail Leskov, αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο στο Ινστιτούτο Γεωλογίας της Μόσχας, όπως ανέφερε η εφημερίδα Vedomosti.
Η ενίσχυση της παραγωγής εξόρυξης χρυσού θα καθιστούσε επίσης τη Ρωσία μια υπερδύναμη στον τομέα πωλήσεων χρυσού.
Το 2017, η Ρωσία εξόρυξε  8,8 εκατομμύρια ουγγιές χρυσού, ποσότητα που αντιπροσωπεύει το 8,3% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής, σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία Metals Focus.
Τα πρόσφατα ανακαλυφθέντα κοιτάσματα χρυσού, θα επιτρέψουν στις εξορυκτικές εταιρίας να αυξήσουν την εξόρυξη κατά 50% μέσα σε επτά χρόνια και μέχρι το 2030 η εξόρυξη αναμένεται να αυξηθεί κατά σχεδόν οκτώ εκατομμύρια ουγγιές.
Νωρίτερα μέσα στο 2018, η κρατική ρωσική εταιρεία Rosgeo είπε ότι ανακάλυψε στη  Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν ένα νέο κοίτασμα το οποίο περιέχει περίπου 900 τόνους αργύρου και χρυσού.
Η ρωσική βιομηχανία εξόρυξης χρυσού σχεδόν διπλασίασε τον όγκο της εξόρυξης τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Κατά την τελευταία δεκαετία, οι παραγωγοί της χώρας εξήγαγαν 2.189 τόνους χρυσού σύμφωνα με τη Ρωσική Ένωση Χρυσών Παραγωγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης