Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Κατά +2% ενισχύθηκαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ευρωζώνη: Κατά +2% ενισχύθηκαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2018, ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Ευρωζώνη παρέμεινε αμετάβλητος
Μικρότερη των εκτιμήσεων ήταν η άνοδος των τιμών παραγωγού στην Ευρωζώνη, σε ετήσια βάση, για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (4/6) στοιχεία της Eurostat, με τον δείκτης ωστόσο να παραμένει σε θετικό έδαφος για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +2% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2017, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν η ετήσια άνοδος να διαμορφωθεί στο +2,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές παραγωγού παρέμειναν αμετάβλητες, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν περαιτέρω άνοδο του σχετικού δείκτη κατά +0,2%.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά +0,1% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +2,4%.
Καθοριστικό ρόλο για την ετήσια άνοδο του δείκτης διαδραμάτισε ο ενεργειακός τομέας, με τις τιμές να ενισχύονται κατά +3,8%, ενώ οι τιμές στα ενδιάμεσα αγαθά ενισχύθηκαν κατά +2,1%.
Οι τιμές στα κεφαλαιουχικά αγαθά σημείωσαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +1%, ενώ τα διαρκή και τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά ενισχύθηκαν κατά +0,9% και +0,5% αντίστοιχα.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος σημειώθηκε σε Εσθνονία (+5,6%) και Ηνωμένο Βασίλειο (+4,7%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε σε Κύπρο (-1,8%) και Ιρλανδία (-1,9%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης