Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η πτώση για τον χρυσό λόγω ενισχυμένου δολαρίου - Στο -0,26% και τα 1.291,38 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η πτώση για τον χρυσό λόγω ενισχυμένου δολαρίου - Στο -0,26% και τα 1.291,38 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,12% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 109,66 γεν
Πτωτικά κινείται κατά την έναρξη της εβδομάδας ο χρυσός, διευρύνοντας τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, καθώς το δολάριο παραμένει ενισχυμένο έναντι του γεν Ιαπωνίας.
Ειδικότερα, περί τις 9:45 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,26% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.291,38 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,12% έναντι του ιαπωνικού, ατα 109,66 γεν.
Παρά το γεγονός ότι ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,12%, παραμένει πάνω από τη ζώνη των 94 μονάδων, και συγκεκριμένα στις 94,05 μονάδες.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός επηρεάζεται σημαντικά από τις κινήσεις του δολαρίου, καθώς το ασθενέσθερο δολάριο καθιστά το πολύτιμο μέταλλο λιγότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Την περασμένη Παρασκευή (1/6) η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση των νέων θέσεων εργασίας για τον Μάιο του 2018, κατά 223 χιλ. θέσεις, γεγονός που έδωσε ώθηση στο αμερικανικό νόμισμα, ωστόσο οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας περιόρισαν το δολάριο από το να καταγράψει περαιτέρω άνοδο.
Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν και τις εξελίξεις που αφορούν τη Federal Reserve, καθώς οι αξιωματούχοι της τράπεζας αναμένεται να συναντηθούν τον τρέχον μήνα, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχωρεί κατά -0,22% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 16,40 δολ. ανά ουγγιά, ενώ μεγαλύτερη είναι η πτώση για την πλατίνα, και συγκεκριμένα στο -0,58% και τα 901,40 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης